• 23 oktobra, 2021

FK Takovo: Bajka se nastavlja

foto: FK Takovo

U 9.kolu Srpske lige Zapad, sezona 2021/2022, Takovo je po kišovitom vremenu, ali u lepoj atmosferi koju je napravilo oko 400 navijača, savladalo odličnu ekipu Sloge iz Požege. Ovim rezultatom, posle sigurno 30-ak godina, Takovo je na čelu karavana srpskoligaškog Zapada sa 19 bodova i gol razlikom 9:2.

foto: FK Takovo

Bila je to čvrsta, rovovska bitka, sa puno duela i disciplinovanim linijama tima obe ekipe, na prvoligaškom nivou u kome su obe ekipe strpljivo čekale grešku protivnika.

Finiš prvog poluvremena doneo je konkretna uzbuđenja, jer je u 35. munutu Košanin skinuo veoma precizan i lukav udarac sa ivice šesnaesterca kapitena Sloge Nikolića, da bi u 42. minutu, posle serije prekida koje su opasno izvodili gosti, Dićo Jočović bukvalno sa gol linije izvadio udarac glavom štopera Sloge Kasalovića.

foto: FK Takovo

U poslednjem minutu prvog dela sledi zaslužena fudbalska kazna. Prekršaj za Takovo na 35m od gola, Nešić kratko desno dodaje Gočaninu koji šalje odličan udarac po teškom terenu, golman gostiju brani ali samo odbija na kratko i na loptu natrčava iskusni vuk Grkajac i šalje u mrežu za 1:0.

foto: FK Takovo

U drugom delu napadi ka golu Takova u talasima, ali bez konkretne prilike. Sa druge strane imponovala je borbenost, disciplina i sigurnost Takova koje je čekalo svoju priliku da dokusuri rivala. Posle nekoliko propuštenih šansi Pavlovića i Grkajca, egzekucija je došla u 88. minutu, nakon opasnog napada sa leve strane, šutevi Takova su nekoliko puta izblokirani, ali lopta dolazi do mladog Ajdačića koji sa ivice šesnaesterca odlično šutira pored istrčalog golmana, lopta pogađa stativu ali na odbijenu loptu u želji da je spase natrčava gostujući igrač Ristić i bukvalno je zakiva u mrežu za 2:0 i oduševljenje promrzle milanovačke publike.

foto: FK Takovo

Ovaj tim Takova je u pravom smislu reči „svi za jednog, jedan za sve“, ali svakako treba istaći fenomenalnu odbranu predvođenu golmanom Košaninom i kapitenom Grkovićem, kao i Dićom Jočovićem, Gagijem Đorđevićem i Nemanjom Jovićićem koja je za devet kola primila samo dva gola (od kojih je jedan autogol) i čija mreža miruje zadnjih pet kola, po čemu je Takovo jedinstveno u svim ligama Srbije.

Sa zasluženog prvog mesta, Takovo je i sledeće subote, 16.oktobra, domaćin, kada će od 14:30 sati ugostiti još jednog velikana GFK Slobodu iz Užica.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Langura: Predsedniče, veliki čoveče i Srbine pre svega, Srbija jedino Vas ima i jedino Vama veruje!

Sledeći članak

Pranjanska razglednica: Sila i nepravda