• 22 oktobra, 2020

FK Takovo – I karakter i srce!

foto: gminfo,.rs

11. kolo Srpske lige Zapad u Bogatiću, Mačva 1929 – Takovo 0:1 (0:0)

Kada Takovo kao retko kada ili nikada do sada, u jakom i kvalitetnom stepenu takmičenja u 11 kola, od pet pobeda, četiri ostvari na strani, i kada već dva puta posle loših rezultata kući svi oko kluba klonu i pomisle sada sledi loš niz, a na gostovanju se pobedi, onda se sa pravom može reći da je to generacija koja ima karakter i srce!

foto: gminfo,.rs

(O)bogatilo se Takovo u Bogatiću uzevši sva tri boda. Kada običan posmatrač pogleda rezultat i vidi (0:0) 0:1, a posebno ko je prošle nedelje gledao goste iz Arilja, sigurno pomisli zatvorena igra i sačekali kontru… Ne da nije tako, nego je Takovo igralo i nadigravalo se, na ponos i zadovoljstvo 20-ak Milanovčana u lepoj mačvanskoj varošici.

Blistao je Damir Anđelović i posle početnog ispitivanja snaga, i nekoliko polušansi gostiju u 25. minutu, upravo je on dugačkom loptom na levoj strani pronašao Žuća Mijatovića, koji ju je naravno u jakom duelu ljubomorno sačuvao i idealno centrirao, a Stefan Andrić još idealnije šutirao glavom u levu golmanovu stranu, i kada su loptu već svi videli u golu isprečila se stativa.

foto: gminfo,.rs

Sve je to trajalo kao večnost, jer se lopta odbila u kontra stranu, gde je Janković bio potpuno neometan skoro pred praznim golom, ali je iz neverovatne situacije pogodio spoljni deo mreže.

Neposredno kasnije ponovo slična akcija samo sada Janković šutira sa ivice šesnaesterca, ali traljavije, međutim lopta pada pravo na volej Dragana Pavlovića i ipak završava tik pored stative. U tom trenutku postojala je bojazan da ne stigne kazna, međutim ništa domaći nisu mogli da urade, osim prekida koje su forsirali iz svih pozicija osetivši da je kod njih odbrana Takova malo nesigurnija.

foto: gminfo,.rs

Upravo tako na isteku prvog poluvremena posle kornera i lošije intervencije lopta dolazi do jednog igrača domaćina koji u buketu jednih i drugih sa 14 metara šutira rezantno po zemlji, ali odlični Košanin to brani da bi odbijena lopta ponovo došla do nekog od Mačvinih igrača koji daje gol, ali koji je signalizacijom ofsajda od strane pomoćnika poništen.

U drugom poluvremenu u 53. minutu viđen je retko lep gol. Malo iskosa sa leve strane, na nekih 35 m od gola, loptu je dobio Anđelović i u slobodnom prostoru ispred sebe namestio se korak-dva, iako je mogao još minimum pet, i raspalio gromovitom desnicom pravo u rašlje gornjeg desnog ugla golmana domaćih. Evro gol za TV špice.

foto: gminfo,.rs

Posle toga sledi veliki pritisak domaćih sa puno prekida i situacija pred golmanom gostiju, a posebno treba istaći šut kapitena Mačve, Martinovića, sa nekih 16 metara i fenomenalnu odbranu Košanina.

Usledio je period rastrzane igre u kojem je Takovo moglo i do drugog gola i potvrde pobede, ali i domaćin do izjednačenja posebno posle velikog broja opasnih prekida međutim na kraju ostalo je 0:1.

Zbog ovakve utakmice bilo je važno, poraz prošlog vikenda u Milanovcu prihvatiti uzdignuta čela, a još važnije je podržati mladu ekipu Takova da već u subotu 17. oktobra, sa početkom u 14:30 sati, u Gornjem Milanovcu protiv novajlije iz Gruže, u 12. kolu, overi tri boda iz Bogatića.

Pored najboljeg Anđelovića i odličnog Košanina, svakako još treba istaći odličnu partiju sve boljeg mladog štopera Jovića, kapitena Nikole Grkovića i Dragana Đorđevića, a i svi ostali su dali svoj maximum, neki poput Mijatovića iz treće smene svoje radne obaveze.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

JKP: Bez vode tri ulice i deo Velereči

Sledeći članak

Spremite se ponovo za kišu, ali i toplo vreme