• 23 oktobra, 2021

FK Takovo: „Real sa Nišave“ prvi put dolazi kod nas

FK Takovo za ljubitelje sporta pripremio još jedno iznenađenje. Naime, „Real sa Nišave“ prvi put u istoriji Takova, dolazi u Gornji Milanovac.

– Više puta smo ponovili da je ova 2021. godina veoma značajna za sve nas, jer obeležavamo 110 godina postojanja u kontinuitetu. U tom pravcu za utorak 12. oktobra, sa početkom u 14 sati, snage će odmeriti FK Takovo – FK Radnički iz Niša, kod nas poznat i kao „Real sa Nišave“ – ističu u FK Takovo.

Davne 1981. godine, kada je Takovo obeležavalo 70 godina postojanja, pred „Realom sa Nišave“ predvođenim legendarnim Dušanom Nenkovićem, padali su čuveni klubovi do 1/2 Kupa UEFA, a ispadanja od čuvenog Hamburgera predvođenih Kalcom, Magatom, Kigenom i Hrubešom, timom koji je godinu dana kasnije osvojio Kup Šampiona.

Danas, 40. godina kasnije, FK Takovo i FK Radnički ispisuju nove stranice istorije, uz potencijalno postavljanje temelja za jačanje uzajamne saradnje u budućnosti.

Pozivamo sve Milanovčane, prijatelje i ljubitelje fudbala, da ovekoveče ovaj veliki događaj i da u što većem broju dođu na stadion kako bi napunili tribine FK Takovo i bili dodatna snaga i motivacija našim sjajnim igračima. Cena ulaznice je 150  – poručuju iz FK Takovo.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Pranjanska razglednica: Sila i nepravda

Sledeći članak

JKP: Bez vode Ulica Braće Radojević