• 20.04.2024.

Fokača sa maslinama i paradajzom

foto: pixabay.com/bananalongboards

Čuvena italijanska lepinja za dobo jutro.

Sastojci:

– 450 g brašna

– 1 suvog kvasca

– 1,5 mala kašika soli

– 1 mala kašika šećera

– 50 ml ulja

– 200 ml mlake vode

– 100 g jogurta

I još…

– masline, paradajz

– malo ulja za premazivanje

Priprema:

Brašno pomešati sa svim suvim sastojcima, dodati jogurt, vodu, ulje i umesiti da se dobije fino, glatko testo. Ostaviti da naraste.

Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Testo staviti na pobrašnjenu podlogu i podeliti na četiri jednaka dela.

Oblikovati manje lepinje i stavljati ih na pleh. Pustiti da miruju 20 minuta.

Preko raspodeliti masline i paradajz, malo utisnuti, pa premazati maslinovim uljem.

Peći na 200 stepeni 20 do 25 minuta.

Prijatno!

Autor:Coolinarika

Violeta

Prethodni članak

Koncert: „Muzikom neguj čoveka u sebi…“

Sledeći članak

AMSS: Povoljni uslovi u saobraćaju