• novembar 15, 2019

Formiran Privredni savet opštine Gornji Milanovac

foto: gminfo.rs

Na današnjoj, sedamdesetoj redovnoj sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac, zvanično je formiran Privredni savet opštine Gornji Milanovac.

Predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je da su svi značajni privrednici u opštini Gornji Milanovac uzeli učešće u formiranom Privrednom savetu, a predsednik Saveta je gospodin Dragoljub Vukadinović, predsednik kompanije „Metalac“.

foto: gminfo.rs

Privredni Savet ima zadatak da zajedno sa lokalnom samoupravom kreira bolje uslove za razvoj privrede na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Mi smo, takođe, u saradnji sa NALED – om ušli u jedan program sertifikacije naše opštine, kao povoljnog privrednog okruženja, s obzirom na to da je opština Gornji Milanovac privredno najrazvijenija u Moravičkom okrugu, a i u čitavoj Zapadnoj Srbiji. Želimo da to verifikujemo i sertifikatom koji je značajan na nivou Evropske unije. Sve ono što možda nemamo od akata donetih ovde na teritoriji opštine Gornji Milanovac, težićemo da to usaglasimo sa zakonima koji važe u Evropskoj uniji, kako bismo imali još veće podsticaje i kako bismo bili jedno privredno okruženje u koje će moći da ulažu i privrednici iz Evropske unije, što je nama prvenstveno cilj. Takođe, zajedno sa lokalnom privredom da gledamo da njih osnažimo i ojačamo kako bi na najbolji mogući način mogli dalje da reprezentuju opštinu Gornji Milanovac, kako bi mogli da stvore uslove za nova zapošljavanja, za razvoj za veći izvoz, itd. Želeli smo da to bude pravi Privredni savet koji će oslikavati potrebe privrede; inače, Udruženje privrednika opštine Gornji Milanovac nam je poslalo sve predloge – istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Osam članova Saveta je ispred privrede, dok je pet ispred lokalne samouprave. Pored predsednika Dragoljuba Vukadinovića, članovi Saveta delegirani od strane privrednika su: Aleksandar Marković, generalni direktor kompanije „Metalac“a.d, Miroslav Radovanović, generalni direktor kompanije „Foka“ d.o.o, Vladimir Simić , direktor kompanije „Helios Srbije“ a.d, Nela Jočović , generalni direktor kompanije „Flint group Balkan“d.o.o, Petar Obradović, direktor kompanije „Papir print“ d.o.o, Miloš Mišković, direktor „Mišković“ d.o.o. i Žarko Savićević , direktor kompanije „S- Group“d.o.o.

Predstavnici u Savetu u ime lokalne samouprave su Nenad Vučićević, pomoćnik predsednka opštine zadužen za privredu, Nebojša Lazović, član Opštinskog veća zadužen za privredu, Dejan Veljović, načelnik Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, Dušica Nešović, načelnik Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i investicije Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac i Ivan Lazić direktor Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“.

Violeta

Prethodni članak

Metalac dočekuje Radnički Pirot

Sledeći članak

Futsal; Derbi u Brezi