• oktobar 23, 2019

GK „Takovski grm“ na treningu kod iskusnijih kolega u Kraljevu

foto: GK „Takovski grm“

Gimnastičari milanovačkog kluba „Takovski grm“  u cilju lakšeg i bržeg napredovanja posetili su kraljevački DTV „Partizan“, i odradili trening sa profesorom Draganom Bajićem.

– Cilj i ideja posete je da se našem klubu i članovima omogući lakši i brži napredak. DTV „Partizan“ je klub sa velikim gimnastičkim iskustvom i istorijom, tako da je nama pravo zadovoljstvo i čast što učimo od starijih i iskusnijih kolega. Ovaj put smo poveli četiri naša člana, buduća takmičara, koja imaju zadatak da se pripreme za učestvovanje na takmičenjima B programa – rekla je Jelena Kozoderović, trener GK „Takovski grm“.

U gimnastici postoje takmičenja C, B i A programa, a C program je početnički i namenjen je deci koja vežbaju tri puta sedmično, dok je A program za one koje vežbaju svakodnevno i za iskusnije takmičare.

– Naš klub je obezbedio učešće u C programu za svu našu decu i članove, ali nakon četiri godine postojanja mi imamo i decu koja vežbaju od početka, i zaslužila su svojim radom i zalaganjem da pređu na viši nivo, a to je B program takmičenja. Naša je želja da našoj deci obezbedimo i uslove za vežbanje ali i stručnu pomoć pri radu, svi znamo da je gimnastika jedna od najtežih i najopasnijih sportskih grana tako da nam je presudna bezbednost dece – kazala je Kozoderović.

Ovo je prvi kontakt ovog tipa u ovoj sezoni, planirano je da to ponove još nekoliko puta do kraja sezone, ali i da organizuju takmičeje na nivou kluba i grada u narednih mesec dana.

Biće nam zadovoljstvo da se predstavimo sugrađanima sa našom decom među kojima ima i dosta talenata, što nam je garant da će gimnastika ući na „velika vrata“ u naš grad – rekla je za naš portal Jelena Kozoderović.

 

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Nova odličja za KK Do Kan

Sledeći članak

Moba manastiru