• 15 maja, 2021

“Gradovi u fokusu 2021” – Šest miliona dinara za Gornji Milanovac

foto: gminfo.rs

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije na konkursu “Gradovi u fokusu 2021”, raspisanom decembra prošle godine, u cilju podsticanja lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima u oblasti kulture, sa šest miliona dinara pomoćiće realizuju nekoliko projekata čiji je nosilac opština Gornji Milanovac.

Putem konkursa Ministarstvo kulture i informisanja će sufinansirati deo projekta Rudničko – takovski kraj „OKNO KULTURE 3”.

Reč je o realizaciji druge Faze završnih radova na rekonstrukciji „A“ faze Doma kulture u Gornjem Milanovcu (3.100.000 dinara), nabavci pokretne scenske rasvete (dva miliona dinara) i organizaciji inostrane baletske predstave u Gornjem Milanovcu (900.000 dinara).

Podrška Ministarstva kulture, potvrda je da smo na dobrom putu i da smo u ovom delu Srbije lider među ustanovama kulture – rekao je Dragan Arsić, direktor Ustanove i podsetio da je, Ministarstvo kulture putem konkursa “Gradovi u fokusu” prethodnih godina odobrilo sedam miliona dinara i to za deo radova na rekonstrukciji Doma kulture u Gornjem Milanovcu – četiri miliona i nabavku 3D projektora – tri miliona dinara.

– Ministarstvo kulture i informisanja ove godine sa 300.000 dinara pomoći će realizaciju i 7. Festivala “Kratka forma” – ističe Arsić i dodaje da je Kulturni centar podneo više projekata.

Rezultati će biti poznati u narednom periodu tako da se može očekivati i dodatna podrška Ministarstva kulture projektima Kulturnog centra.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Tetra Pak – Oglas za posao

Sledeći članak

FK Takovo: Veliki broj propuštenih šansi i nerešenih rezultata unosi nervozu