• 2 јуна, 2020

Impuls Centar: Besplatna radionica Scratch-a i „Hajde da pričamo o preduzetništvu“

foto: gminfo.rs, ilustracija

Nakon uspešno završene radionice programiranja, u Impuls centru kažu da je vreme da se posvete najmlađima i zajedno naprave prvi korak u IT svetu!

Naime, u sredu 28. avgusta sa početkom u 18 sati, u prostorijama Impuls centra biće oodržana Scratch besplatna online platforma namenjena edukaciji najmlađih. Kroz rad sa Scratch platformom, mladi razvijaju logiku, uče programiranje na zanimljiv način.

Na besplatnoj dvočasovnoj radionici Scratch-a, polaznici će se kroz praktičan rad upoznati sa ovom platformom i napraviti svoj prvi program/animaciju na ovoj platformi. Nakon završrene radionice, deca će moći da nastave da rade na svojim projektima od kuće.

Radionica je koncipirana tako da se počinje od najosnovnijeg nivoa usled različitog predznanja polaznika.  Namenjena je deci drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovne škole, a maksimalni broj polaznika je deset.

Ovaj projekat organizuje Udruženje BEUM iz Beograda u sastavu Impuls centra kroz projekat Digitalni zamak. Projekat Digitalni zamak je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Radionica „Hajde da pričamo o preduzetništvu“

Paralelno biće organizovana radionica „Hajde da pričamo o preduzetništvu“ na kojoj će svoja iskustva podeliti sa prisutnima uspešne mlade preduzetnice

– Tokom nešto više od sat vremena pričaćemo o preduzetništvu i pravim preduzetničkim pričama. Razgovaraćemo o izazovima na koje preduzetnici često nailaze, ali ćemo se delom dotaći i celog procesa razvoja naših ideja. O čemu treba da razmišljamo, kako da testiramo i ispitamo tržište i kako odrediti korake na tom putu – najavljuju organizatori.

Na događaju će biti predstavljen i projekat podrške promociji i razvoju ženskog inovacionog preduzetništva koji će se narednih meseci odvijati u okviru Impuls Centra u Gornjem Milanovcu.

O programu podrške promociji i razvoju ženskog inovacionog preduzetništva

Ovaj besplatan program je nastao na osnovu 7 godina ličnog preduzetničkog iskustva i to je ono po čemu se razlikuje od drugih edukacija. Program je zamišljen tako da pruži potrebne informacije, podršku, kontakte i uvide o ideji koju polaznici žele da razviju ili poslu koji već vode. Ovaj program je za one koji žele 4 meseca posvećeno da rade i na tom putu imaju mentorsku podršku. Tematske celine koje će biti pokrivene programom uključuju organizaciju vremena, postavljanje ciljeva, planiranje, postavljanje poslovnog modela, definisanje ciljne grupe, finansije, i izradu strategije razvoja, marketing, kao i javni nastup. Učešće na programu će biti potpuno besplatno, a otvoren je za sve žene koje već imaju ili planiraju da pokrenu svoj posao.

Agenda događaja

18:00 – 18:15 – okupljanje gostiju
18:15 – 18:20 – pozdravna reč – Đorđe Đorđević, ICT Hub
18:20 – 19:20 – preduzetnički razgovori:

Sonja Dakić, majka, preduzetnica i mentorka, 10 godina rada za druge, 8 godina razvoja svog biznisa i 4 godine mentorstva doveli su je do toga da danas najviše radi sa drugima na razvoju njihovih ideja.

Iskusna preduzetnica i biznis mentorka, NLP trener i mama dvoje dece. 2011. godine pokrenula sa prijateljicom socijalno preduzeće Daj Daj d.o.o. za proizvodnju ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna, jedinog tekstilnog proizvoda u Srbiji koji nosi Eko znak RS. Dobitnica specijalnog priznanja za inovativnost Udruženja poslovnih žena Srbije, Od 2015. godine aktivna kao mentor i biznis konsultant u više programa (Superste Erste banka, Social Impact Award, Podeli znanje, Smart kolektiv, UNDP, OEBS, Brodoto, CDOP, GIZ YEP, Cherie Blair fondacija, Fondacija Divac…) 2018. godine pokrenula sopstveni mentorski program Živi*Radi*Voli u saradnji sa ICT Hub-om u Beogradu.

Marina Ranković, Milanovčanka, vlasnica Umetničke radionice DAR, i mama dvoje dece koja je svojim vrednim radom stigla do velikih klijenata kao što su Tetrapak, Rakia Bar i Metalac. Nakon više kraćih radnih iskustava, odlučuje da postane preduzetnica i da se posveti svom talentu 2012. godine. Nakon višegodišnje saradnje sa kompanijama, ove godine počinje i sa maloprodajom, pa trenutno radi na otvaranju sopstvenog prodajno-izložbenog prostora u Gornjem Milanovcu.

19:20 – 19:30 – najava programa podrške promociji i razvoju ženskog inovacionog preduzetništva
19:30 – 20:00 – druženje i networking

Sreda, 28. avgust od 18:00.

 

gminfo.rs

Saša Ratković

Prethodni članak

Zapalio se autobus na auto-putu „Miloš Veliki“, nema povređenih

Sledeći članak

Karavan RTS-a stiže u četvrtak 29. avgusta