• 19.07.2024.

Impuls centar: Održana radionica ,,3D modeliranje i štampa’’

foto: Impuls centar

Regionalni inovacioni startap centar Impuls realizovao je jedinstvenu radionicu ,,3D modeliranje i štampa’’ u saradnji sa Naučnim klubom iz Gornjeg Milanovca i Centrom za promociju nauke i organizacijom Noć istraživača.

foto: Impuls centar

Ovo je završna aktivnost pri manifestaciji Nedelja istraživača koja traje 26-30 septembra i predhodi događaju Evropska noć istraživača. Ovogodišnja manifestacija se obeležava u preko 25 gradova Srbije i u preko 25 zemalja Evrope.

Predavač radionice, Lazar Dražević, upoznao je polaznike ove radionice kroz prezentaciju i kratko predavanje o osnovama 3D tehnologija, modelovanja i štampe, sa programima koji se koriste u ovoj industriji kao i sa procesima štampanja samih modela.

foto: Impuls centar

Posle upoznavanja sa osnovama 3D tehnologijama, učesnici su imali zadatak da samostalno osmisle određeni 3D model, da ga digitalno nacrtaju i odštampaju na 3D štampačima.

Najbolji radovi biće izloženi na izložbi posvećenoj ovoj manifestaciji u Muzeju rudničko-takovskog kraja 30. septembra, od 16 do 20 sati.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

„Daj pedalu raku“ sutra u G. Milanovcu i u još 27 mesta Srbije i regiona

Sledeći članak

Pokrenuta izrada plana za razvoj opštine od 2023. do 2030. godine