• februar 22, 2020

Izabrana predsednica Foruma žena OO SPS G. Milanovac Slavica Mihajlović

predsednica Foruma žena OO SPS G. Milanovac Slavica Mihajlović, foto: OO SPS

Slavica Mihajlović: VREME JE DA I ŽENE PREUZMU STVARI U SVOJE RUKE

„Socijalisti i dalje u svom prepoznatljivom stilu nastavljaju da iz dana u dan pokazuju svoju snagu i ozbiljnost za predstojeće parlamentarnei lokalne izbore koji će se održati najkasnije do kraja meseca aprila 2020. godine, izborom predsednice Foruma žena u prepunoj sali SPS“, saopštavaju milanovački socijalisti.

foto: OO SPS

Naime, jednoglasnom odlukom Foruma žena OO SPS G. Milanovac podržale su Slavicu Mihajlović, dugogodišnju članicu SPS koja je ujedno član IO i odbornica Opštine G. Milanovac, a za njenu zamenicu Jelenu Vučićević, člana IO SPS.

„Održani sastanak na kome je prisustvovalo preko 50 drugarica predstavništva Foruma žena pokazali su te večeri jednu snagu koja će dati punu podršku SPS u predstojećim izborima“, naglašavaju milanovački socijalisti.

Slavica Mihajlović je u svom obraćanju prisutnima istakla da je reč „budućnost“ ženskog roda.

„Samim tim i budućnost je baš na nama ženama. Boriću se zajedno sa vama da naš status podignem na viši nivo. S obzirom da položaj žene u sprskom društvu još uvek nije na zavidnom nivou, molim vas da uzmemo zajedničko učešće u pokušaju da takvu poziciju poboljšamo. Naš narod kaže „na ženi je kuća“, baš tako, a iz tog razloga malo je onih drugarica koje će izdvojiti svoje dragoceno vreme i krenuti u ostvarivanje cilja, da budu poštovane i uvažene van svoje porodice, u svom selu i gradu, državi. Moramo stvari preuzeti u „svoje ruke“, naravno da nam neće biti lako, ali dok ne pokušamo ne možemo ni pobediti. Svest žene moramo podići u svim segmentima, u vaspitanju, obrazovanju, zdravstvenom položaju žena, ali i u politici. Kao odbornik Skupštine opštine boriću se za formiranje radne grupe za rodnu ravnopravnost gde ćemo se botiti za sva prava ali i rešavanje problema žena kako na selu tako i u gradu. Znate i same da nam predstoje izbori, i baš u takvim trenucima žena nam uvek fali, jer malo je onih hrabrih i odvažnih drugarica koje bi žrtvovale mesto majki, supruga, baka… i počele da se bave politikom i pravom žena. U budućem periodu u okviru OO Foruma žena SPS imaćemo niz aktivnosti , puna podrška za izbore a prioritet tj. do 31. marta 2020. godine svaki Mesni odbor mora formirati Forum žena gde će članice biti najmanje 3 žene,“ rekla je novoizabrana predsednica Foruma žena OO SPS Slavica Mihajlović.

Predsedništvu Foruma žena obratio se na početku i Aleksandar Marušić, član IO SPS i direktor Muzeja, koji je, kako se navodi u saopštenju OO SPS, „pružio pravu drugarsku podršku drugaricama i naglasio da je cilj SPS borba za socijalnu pravdu i društvo podjednakih šansi, a zatim i predsednik OO SPS G. Milanovac Jovica Carević, koji je izrazio jedno veliko zadovoljstvo, koje u svom obraćanju nije krio i da je ponosan na samu organizaciju“.

foto: OO SPS

„Mnogo novih lica, posebno mladih drugarica, majki, trudnica koje su se te večeri skupile i naravno naših iskusnih drugarica, koje su tu već duži niz godina uz SPS, bez kojih Socijalisti naše Opštine ne bi bili prepoznatljivi, napravili su jednu ozbiljnu organizaciju i imenovali novo predsedništvo Foruma žena koje će se u narednom periodu zalagati za pravo žena i njihov položaj u našoj Opštini, kako u gradskom tako i u seoskom području. Žene su uvek imale jaku ulogu u društvu, one su te koje su uvek znale da prepoznaju dobre stvari i uvek su pratile modu, danas sa ponosom možemo da kažemo da su Socijalisti u modi“, zaključuje se u saopštenju OO SPS Gornji Milanovac.

 

gminfo.rs

 

 

Violeta

Prethodni članak

Helios Srbija – Oglas za prijem u radni odnos

Sledeći članak

Demanti OO SNS na tekst „Dveri: Čudne javne nabavke milanovačke vlasti“