• 5 avgusta, 2021

„Ono što Đoković radi na polju svetskog tenisa, to Vi, ministarka, radite na polju zaštite životne“

foto: Fb Janko Langura, ilustracija

Predstavnici svih poslaničkih grupa podržali su danas medjunarodne sporazume koje je u Skupštini Srbije predstavila ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, piše beta.rs.

Poslanici su pohvalili predloge, posebno kreditu za daljinsko grejanje u Kragujevcu gde se više neće koristiti ugalj, i samim tim smanjiti zagadjenje vazduha.

Više puta se čulo da su Sporazumi o poljoprivrednim proizvodima izmedju Srbije sa Islandom i Švajcarskom daju novi podsticaj poljoprivredi.

Uz povremene kritike na račun bivše vlasti, pre svih Dragana Djilasa i Vuka Jeremića, poslanici su govorili i o dobroj i hrabroj i odgovornoj politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali je, ipak, bilo više reči o temama na dnevnom redu.

Izuzetak je poslanik SNS-a Janko Langura koji se nije ni osvrnuo na sporazume, već od početka govorio o „pokušaju sramnog atentata“, 2016. godine, na Vučića u Potočarima, i pokazivao naslovnu stranu „Tabloida“ pozvavši nadležne da reaguju.

U nastavku je Langura čestitao Novaku Djokoviću na uspesima. „Ono što Djoković radi na polju svetskog tenisa, to Vi, ministarka, radite na polju zaštite životne sredine“, rekao je Ireni Vujović.

Raspravi u sali prisustvuje oko 30 narodnih poslanika.

autor: beta.rs

Pratite portal GMinfo.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Violeta

Prethodni članak

Pozorišna kritika: Dragi Ivić producent i kritičar – Ne igraj na Engleze

Sledeći članak

Treći međunarodni susret varoških pozorišta TAKOVSKE CVETI, dan treći – SILVIJA