• 26 januara, 2022

„Javno preduzeće za izgradnju“ dobilo sertifikat za bonitet sa ocenom AA+

Božidar Vučetić, foto: GMInfo

„Sertifikat potrvđuje da je poslovni subjekt u grupi preduzeća s najboljom bonitetnom ocenom u Srbiji“, navodi se, osim ostalog, na sertifikatu sa ocenom AA+ iz „CompanyWall Ltd.“, koji je stigao „Javnom preduzeću za izgradnju Opštine Gornji Milanovac“ (JPzI).

Prema rečima odgovornog lica u ovom preduzeću, Božidara Vučetića, radi se o renomiranoj kući koja pažljivo i nezavisno prati poslovanja srpskih javnih preduzeća i koja je, dodelom ovog sertifikata, svrstala milanovačko JPzI, kako je pojasnio, u 3 odsto najuspešnijih javnih preduzeća u Srbiji.

Podsetimo, promenom Zakona 2016, a od januara 2017. godine, JPzI prestaje da bude direktni/indirektni korisnik budžeta opštine Gornji Milanovac; već, kako objašnjava Vučetić, spada u grupu ostalih budžetskih korisnika i posluje na tržišnim profitnim osnovama.

Božidar Vučetić; foto: GMInfo

– Tada je odmah počela i kontrola ovlašćenih kuća u smislu kontrole našeg poslovanja, – pojašnjava Vučetić. – Mi smo u 2020. godini ostvarili izuzetne rezultate. Ostvarili smo čistu dobit od 8 miliona 740 hiljada dinara. Cele godine imali smo likvidnost, nismo imali dana blokade od strane Narodne banke Srbije, sve obaveze prema dobavljačima smo uredno izmirivali, sve kreditne i lizing obaveze smo izmirivali u datim ugovorenim rokovima. Sve je to uzeto u obzir, i na osnovu toga mi smo dobili ovo prestižno priznanje, – izjavio je danas Vučetić.

Kako je dodao, za sada mu nije poznato da je još neko javno preduzeće, barem ne u Moravičkom okrugu, doblo ovakav sertifikat. Prema njegovim rečima, ovakvo priznanje obavezuje na još bolji rad i pozitivno će uticati na sve dosadašnje i buduće poslovne saradnike, jer će oni pouzdano znati da sarađuju sa uspešnim, odgovornim i pouzdanim partnerom.

JPzI, Sertifikat o bonitetu; foto: GMInfo

– Ovo je prvi put da naše preduzeće dobija ovakvo priznanje. Ja sam ponosan na ostvarene rezultate, ali to nije samo moja zasluga, već zasluga svih zaposlenih, koji su koretnim odnosom prema poslu i zalaganjem zaslužili najbolju ocenu, ne čemu im se zahvaljujem, – poručio je Vučetić.

Sertifikat o bonitetu JPzI-u izdat je, kako stoji u potpisu, 4. 11. ove godine u Londonu, a potpisuje ga direktor „CompanyWall Ltd.“, Mr. K. Tailor. Kako, osim ostalog, navode na svom sajtu, „CompanyWall Ltd.“ je jedna od najvećih platformi za analizu finansijskih informacija i pametnih podataka u Velikoj Britaniji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, BiH.

M.Mijatović/GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

Šutić: U Kovid delu milanovačke bolnice preminula jedna osoba

Sledeći članak

Lazetić: Jedva čekamo da se dokažemo na najmodernijem stadionu u Srbiji