• 18.05.2022.

Lazetić: Jedva čekamo da se dokažemo na najmodernijem stadionu u Srbiji

Žarko Lazetić, foto: Miroslav Jelisavčić Piko

Posle remija u prethodnom kolu sa zahuktalim Radnikom (1:1), Metalac, prema rečima šefa struke Žarka Lazetića, kreće na duel s TSC-om pun optimizma i bez opterećenja trenutnim plasmanom na tabeli. Motiv više za takav prilaz ovom meču, u međuvremenu crpe i iz fenomenalnog podviga reprezentacije u Lisabonu.

– Reprezentaciji, selektoru tima i svima u Fudbalskom savezu, čestitam uspeh protiv Portugala. Veliki je to podstrek za srpski fudbal uopšte, ali i za sve nas pojedinačno, – poručio je najpre Lazetić. – Pored toga, drugo poluvreme, koje smo mi odigrali protiv Radnika, kada smo konačno uspeli da dođemo do pozitivnog rezultata, da se vratimo iz minusa, daje igračima vetar u leđa, satisfakciju i dobru osnovu za to da se u petak pokažemo u pravom svetlu. Jedva čekamo da izađemo i dokažemo se na stadionu koji važi za najmoderniji i najbolji u Srbiji. Tu hoćemo da se izmerimo s jednim odličnim protivnikom i odigramo sve to što spremamo cele sezone.

TSC je svojim partijama u dosadašnjem toku prvenstva, iako s nešto slabijom formom u poslednjih pet utakmica, pokazao da je, kako Lazetić ističe, sveukupno posmatrano, u prva tri najbolja tima trenutno.

– Oni su jedan od naših najboljih i najorganizovanijih klubova. Posle promene trenera, vidi se razlika u igri, jer prikazuju moderan fudbal, žele da budu visoko i pritiskaju protivnika. Žele više da kontrolišu igru kroz posed, opasni su u svim fazama, što im omogućava i jako dobar, kvalitetan igrački kadar. Mi smo imali s njima uzbudljive, atraktivne utakmice prošle i ove godine, ali nam sve prethodno ipak govori da nas tamo čeka vrlo težak zadatak, – najavio je Lazetić.

Više od deset dana milanovački superligaš, baš kao i ostali, nije zbog obaveza nacionalnog tima izlazio na prvenstveni megdan. I to im je, kako šef struke plavih naglašava, prijalo pred jedan ovakav meč u gostima.

– Dobro nam je došla pauza, pošto smo prethodno igrali na tri dana, što nam generalno nije odgovaralo, jer nemamo realno igrački kapacitet za takav ritam, – objašnjava Lazetić. – Sada smo imali vremena da se presaberemo, uradimo temeljnije neke korekcije, da pojačamo rad na fizičkoj, taktičkoj, tehničkoj pripremljenosti i momci su odlično prošli sve što je trebalo. Nikada to, doduše, nije ni bio problem, ali jednostavno odgovara nam kad imamo vremena za više treninga između mečeva. Naše mlade reprezentativce očekujemo tek u četvrtak, pa možda baš nećemo imati kad s njima da se uigravamo, ali šta je tu je, takav je raspored. Mislim da smo se dobro pripremili za TSC, – zaključio je šef stručnog štaba Metalca.

Domaćin je na 6. mestu sa 22. boda i 15 odigranih utakmica. Milanovčani su pretposlednji sa 13 bodova iz 16 kola. Utakmica TSC – Metalac počinje u petak od 18 sati uz direktan prenos na TV Arena Premium 1 kanalu.

GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

„Javno preduzeće za izgradnju“ dobilo sertifikat za bonitet sa ocenom AA+

Sledeći članak

Zašto dve i po godine od obećanja nema javnog parkirališta na parceli u Miloša Velikog?