• 26 januara, 2022

Zašto dve i po godine od obećanja nema javnog parkirališta na parceli u Miloša Velikog?

foto: GMInfo

Parcelu sa privatnom kućom do ulaza u Dom kulture iz Ulice Miloša Velikog, opština je otkupila za potrebe formiranja i izgradnje parking-garaže još početkom 2019. godine. Stara kuća je tog proleća i srušena, ali se od tada s realizacijom projekta nije dalje odmaklo.

Na tom mestu se u međuvremenu formirao zaseban ekosistem. Leti poprima oblik zakorovljene bare, zimi je tu golo blato koje raznose automobili. Privlačno je pojedinicima i kao zgodno mesto da se baci kakvo lako smeće. Prisutni su i ostaci građevinskog otpada.

foto: GMInfo

Sve u strogom centru grada, ispod reprezentativnog zdanja Doma kulture, i to na potesu gde bi parking zaista bio spasonosan, makar radi stalnih saobraćajnih gužvi u tom delu Miloša Velikog, zbog čega se lokacija delom i koristi kao parkiralište, doduše „divlje“.

foto: GMInfo

Zašto je to tako i zašto se toliko dugo ništa ne pomera s mesta posle obećanja čelnika opštine da će tu biti parking-garaža, pitali smo u „Javnom preduzeću za izgradnju opštine“ Božidara Vučetića, u čijoj je nadležnosti služba milanovačkog Parking servisa. Međutim, da bi Parking servis za ovo bio nadležan, kako kaže, potrebno je da se tu najpre parking i izgradi, pa pojašnjava:

foto: GMInfo

– To nije pitanje za mene. To je pitanje za Opštinsku upravu i za Direkciju za imovinsko pravne odnose. Ja nemam ingerencije po tom pitanju. Mi smo tada samo dobili nalog od opštine da tu kuću uklonimo, što smo i uradili. Parking servis jeste u nadležnosti našeg preduzeća, ali mi još nismo dobili saglasnost za sve te parcele, iz razloga što su nerešeni imovinsko pravni odnosi, – obrazložio je Vučetić.

Božidar Vučetić; foto: gminfo.rs, arhiva

Naime, kako je podsetio Vučetić, projektom je predviđen parking prostor na dve etaže do Miloša Velikog, i jednom s gornje strane, kod starog igrališta bivšeg Doma vojske, u koju bi se ulazilo iz Karađorđeve.

foto: GMInfo

Pošto je opština u vlasništvo pribavila samo deo za to neophodne površine, u koju spada parcela o kojoj je reč, još se ne može pristupiti gradnji. Prema njegovom saznanju, kako je rekao, za otkup preostalog potrebnog prostora, i dalje se vode pregovori s privatnim vlasnicima.

Ako rešavanje imovisko-pravnih odnosa, odnosno postupak otkupa dodatnog zemljišta, i dalje traje, na pitanje GMInfa zašto JPzI za dve i po godine barem nije očistio, nasuo, ogradio ili na bilo koji način upristojio taj prostor, kako bi koliko-toliko bolje izgledao u delu koji jeste opštinsko vlasništvo, Vučetić je odgovorio da je to dobra ideja.

M.Mijatović/GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

Lazetić: Jedva čekamo da se dokažemo na najmodernijem stadionu u Srbiji

Sledeći članak

Vikend u znaku suvog i malo toplijeg vremena