• 08.12.2023.

Novo vozilo JKP „Gornji Milanovac“

foto: Kabinet predsednika opštine GM

Predsednik opštine Dejan Kovačević uručio direktoru JKP Gornji Milanovac ključeve novog vozila

Opštinska uprava Opštine Gornji Milanovac kontinuirano ulaže u unapređenje rada javnih preduzeća. Danas je predsednik Opštine Dejan Kovačević posetio JKP „Gornji Milanovac“ i tom prilikom uručio direktoru Ivanu Laziću ključeve novog vozilam. čime će se zaposlenima olakšati rad, ali i poboljšati kvalitet usluga koje ovo preduzeće pruža građanima.

foto: Kabinet predsednika opštine GM

– Milanovčani danas mogu da vide visok stepen opremljenosti ovog preduzeća, ali i veliku odgovornost kada su u pitanju delatnosti koje obavlja. Zahvalio bih se zaposlenima koji ulažu trud i nesebično se daju da pospeše rad preduzeća.Svedoci smo da je u ranim prolećnim danima počelo pranje ulica, redovno se vrši odvoženje smeća, što svakako doprinosi ne samo lepšoj slici opštine, već i smanjenu zagađenja na našoj teritoriji i radu na očuvanju životne sredine. Opština je u proteklom periodu pokrenula nove projekte, koje će sprovoditi sa Javnim komunalnim preduzećem i u saradnji sa italijanskim partnerom Contarina i Privrednom Komorom Srbije, a tiču se proizvodnje komposta od prikupljenog biorazgradivog otpada. Kroz taj projekat će dosta i da se vrati i da se unaprede usluge prema građanstvu. Nadamo se da ćemo i u tom poduhvatu biti pioniri u Srbiji – rekao je Kovačević.

foto: Kabinet predsednika opštine GM

On je najavio da se u narednih mesec dana očekuje sastanak sa predstavnicima Contarina i Privredne komore Srbije, kako bi se nastavilo sa realizacijom projekta koji je jako značajan ali i veoma skup.

foto: Kabinet predsednika opštine GM

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“ Ivan Lazić kaže da u voznom parku već poseduju tri vozila. slična novom koje su danas dobili, ali da su stara od 15 do 17 godina.

– Nakon reparacije dva kamiona auto-smećara i kupovine čistilice, uz pomoć Opštinske uprave i predsednika Kovačevića, subvencijom opštine smo dobili lako teretno vozilo za potrebe vodovoda i kanalizacije Javnog komunalnog preduzeća, čija je cena tri miliona dinara. Novo vozilo će nam značiti jer ima šest sedećih mesta i tovarni prostor za muljne i pumpe za izvlačenje vode iz prostorija, alat i druga potrebna sredstva za rad – rekao je Lazić.

foto: Kabinet predsednika opštine GM

On je napomenuo da Javno komunalno preduzeće raspolaže dovoljnim tehničkim kapacitetom i nema potrebe za proširenjem, ali da je kompletno podmlađivanje voznog parka plan za naredni period.

Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

 

Violeta

Prethodni članak

KUD Šumadija uskoro dobija nove prostorije

Sledeći članak

AMSS: Kolovozi suvi, vidljivost dobra, u planinskim predelima savetuje se oprez