• 22.09.2023.

JKP: Počinju pripreme za predstojeću grejnu sezonu

foto: jkpgm.rs

JKP “Gornji Milanovac” u sklopu priprema za predstojeću grejnu sezonu prazniće grejne instalacije u zgradama koje su priključene na sistem daljinskog grejanja od petka 11. do nedelje 27. septembra saznajemo u ovom preduzeću.

U tom periodu korisnici će moći da izvrše neophodne radove na svojim unutrašnjim toplotnim instalacijama u stanovima i lokalima (zamena radijatorskih ventila, zamena radijatora, propiranje radijatora).

foto: jkpgm.rs

Postojeći radijator može se zameniti odgovarajućim koji je iste ili slične snage kao postojeći kako se ne bi narušio toplotni balans zgrade. Takođe, u ovom periodu stanari (Skupštine stanara) mogu vršiti popravke na instalacijama u zajedničkim prostorijama, hodnicima i podrumima (zamena kosih balansnih ventila, popravka instalacija…) isključivo uz prethodnu saglasnost JKP “Gornji Milanovac”.

foto: pixabay.com

U ovom preduzeću kažu da druge radnje na unutrašnjim toplotnim instalacijama nisu dozvoljene bez  njihove saglasnosti.

– Poželjno je da korisnici koji nisu menjali radijatorske ventile u poslednjih 10-ak godina zamene iste na svojim grejnim telima zbog kvalitetnije isporuke toplotne energije. U suprotnom, ukoliko se ustanovi da je temperatura u stanu nezadovoljavajuća, a uzrok tome je neispravan radijatorski ventil, neće se prihvatati reklamacije – navode u JKP.

foto: jkpgm.rs

Oni napominju da pražnjenje instalacija i zamena radijatorskih ventila, u periodu od 01. oktobra 2020. do 05. maja 2021. godine nije dozvoljeno, sem u slučaju većih kvarova u objektu.

C obzirom da ne znamo kakva će biti epidemiološka situacija u toku grejne sezone, molimo Vas da maksimalno ozbiljno shvatite ovaj problem, jer zbog moguće socijalne distance radnici neće biti u mogućnosti da ulaze u Vaše stanove i zajedničke prostorije radi sprečavanja potencijalnih havarija. Potrudite se maksimalno da Vam instalacije budu pouzdane i funkcionalne za predstojeću grejnu sezonu – ističu u JKP Gornji Milanovac.

Sistem daljinskog grejanja obuhvata dve kotlarnice, Železničku i Lominu ukupne toplotne snage 10 MW, 21 podstanicu i oko 4000 m primarnog toplovoda.

Iz te dve kotlarnice toplotna energija se isporučuje u 1105 stanova, ukupne površine 53911 m2, i 31 poslovni prostor površine 2123 m2.

V. P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

PU Sunce adaptacijom dobila 3 prostorije, lista čekanja smanjena za 75 mesta (foto)

Sledeći članak

U Pranjanima niče aerodrom u obliku stilizovanog aviona (FOTO+VIDEO)