• 19.07.2024.

JKP: Radovi na deponiji „Vujan“

foto: jkpgm

Javno komunalno preduzeće „Gornji Milanovac“ trenutno izvodi radove na sanitarnoj deponiji „Vujan“.

– U toku je postavljanje i oblaganje tela deponije folijom i geotekstilom u površini od 2.000 metara kvadratnih. Vrednost planiranih radova iznosi 4.800.000,00 dinara, koje JKP finansira u saradnji sa Opštinskom upravom Opštine Gornji Milanovac koja je iz budžeta izdvojila za tu namenu 2.800.000 dinara. Završetak radova očekuje se u narednih pet dana – rekao je za GMinfo Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac.

foto: jkpgm

On navodi da je tokom 2018. godine obrađeno telo deponije, čime je obezbeđen kapacitet za dve godine. Sa ciljem da se na najbolji mogući način sprovede pravilan tretman i deponovanje otpada, kompaktorom se presuje otpad i na taj način se obezbeđuje da se na određenoj površini odloži veća količina otpada.

Iz JKP mole sve sugrađane da vode računa o selektivnom odlaganju papira, plastike i komunalnog otpada.

– Podsećamo i da je u toku akcija prikupljanja kabastog otpada. Na dnevnom nivou izveštavamo o poziciji kontejnera postavljenih na teritoriji grada. Sugrađani mogu i sami odložiti kabasti otpad u kontejenere postavljene na samom ulazu u deponiju svakim radnim danom od 7 do 14 časova i subotom od 8 do 12 časova – kažu u JKP i dodaju da je u predsojećem periodu u planu i izvođenje radova na proširenju tela deponije za dve godine.

Violeta

Prethodni članak

Kišni vikend pred nama, kada se razvedrava

Sledeći članak

Akcija “Keš za treš“ prikupila oko 600.000 ZA ANIKU