• 19.07.2024.

Još jedan levi bek u Metalcu – ovoga puta iz SAD

Vukašin Bulatović, novi prvotimac Metalca

U samom finišu prelaznog roka u redove milanovačkog prvoligaša stupio je dvadesetdvogodišnji Vukašin Bulatović, i to pravo iz Amerike.

O ovom pomalo egzotičnom transferu za naše prilike, u Metalcu kažu da će vrlo izvesno uroditi plodom, jer je defanzivac već odigrao nekoliko pripremnih mečeva u plavo-belom dresu i tom prilikom demonstrirao neka vrlo zanimljiva rešenja na svojim pozicijama levog beka i štopera.

– Oduvek sam želeo da igram fudbal u Evropi, posebno u Srbiji odakle mi je poreklo, jer je taj sport ovde na znatno višem nivou nego u Americi u svakom segmentu, – rekao je Bulatović. – Tamo je moguće napredovati samo do određenog nivoa i onda nema mnogo prostora za razvoj, bez obzira da li je u pitanju koledž ili profesionalna liga.

Vukašin, iako je u Americi od rođenja, najduže u Čikagu, odlično govori naš jezik. Roditelji su mu otišli iz Beograda u svojim dvadesetim godinama, ali u kući, kako kaže, priča se i dalje uglavnom srpski, dok su mu i mnogi saigrači bili sa ovih prostora. Nastupao je najpre u američkoj koledž ligi za Čikago Fajer, Sporting Кanzas Siti, Fort Vejn Indijanu, Valparaits Кrusejderse i Filadelfiju Junion, dok je profesionalnoj igrao za Njujork Siti FC. Metalac mu je prvi klub u Srbiji. Odabrao ga je na predlog oca, koji je kao mlad bio golman u tadašnjoj drugoj ligi.

– To je ono što sam želeo, tim koji me je prihvatio kao svog od prvog dana, imam utisak da se sa momcima poznajem deset godina. Igra je onakva kakvu tražim, kompleksnija. U USA nedostaje rad na taktici i pripremi. Ako si snažan, veliki, dobro trčiš, to može da bude dovoljno. Ovde mora stalno da se misli, i na terenu, i van njega. Tehnika je bitna, za svaku utakmicu je drugačija priprema, priča se o tome od ujutru do uveče, sve se analizira, odgovornost je veća, i meni to savršeno prija, – ističe Bulatović.

Sa njim Metalac na levoj bekovskoj poziciji sada već ima tri moguća rešenja, za razliku od prvog dela sezone. Bulatović, međutim, ne propušta da doda i ofanzivnu ulogu, koju voli da preuzima kada se otvori prostor za brzu tranziciju. Metalac prvu utakmicu prolećnog dela prvenstva, na kojoj ćemo videti da li će Bulatović dobiti šansu, igra na svom terenu 25. februara protiv Mačve.

M.Mijatović/GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

Kako nas hakeri pljačkaju na Bookingu: Evo na šta treba da obratite pažnju

Sledeći članak

Ubice pasa na slobodi, policija još istražuje slučaj