• 20.06.2024.

Ubice pasa na slobodi, policija još istražuje slučaj

foto: privatna arhiva

Gornjomilanovačka policija na tragu je ubici tri šteneta, koje se dogodilo u selu Nevade 24, januara, saznaje GMinfo od izvora bliskih istrazi.

Prema tim saznanjima, u neposrednoj blizini kuće gde su psi pronađeni, nađeno je nekoliko čaura od lovačkog oružja, a trojica sumnjivih lovaca, čije oružje odgovara kalibru municije pronađene na mestu zločina, dala su izjave policiji.

Dežurna zamenica Osnovnog javnog tužioca Jelena Tomović izjasnila se da je u pitanju krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, iz člana 269, stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije, a policija nastavlja rad na otkrivanju činjenica, saznaje GMinfo. 

Da podsetimo, pažnju javnosti izazvalo je ubistvo tri šteneta vlasnika Dragiše Kovačevića, koji je i obavestio javnost o ovom zločinu preko Kurira.

Sumnju da policija pokušava da zataška ovaj slučaj i počinioce, podstaklo je ranije neoglašavanje Policijske uprave u Čačku tim povodom. Građani u Gornjem Milanovcu su preko društvenih mreža iznosili sumnje da policija pokušava da sakrije epilog događaja, i to zbog prijateljskih veza pojedinih policijskih funkcionera sa lovcima za koje se sumnja da su vinovnici ovog krivičnog dela.

Prema saznanjima GMInfa, ovo je treći slučaj ubistva pasa u Nevadama u poslednjih nekoliko meseci, ali prethodna dva nisu bila prijavljena policiji.

P. Jeremić, GMInfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Još jedan levi bek u Metalcu – ovoga puta iz SAD

Sledeći članak

Sutra su Velike zimske zadušnice