• februar 22, 2020

Karate klub „Milanovac“ jedan od najuspešnijih na Kupu Srbije

foto: KK Milanovac

Proteklog vikenda Smederevo je bilo centar srpskog karatea. U sportskom centru „Smederevo“ održan je Kup Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade u organizaciji Karate federacije Srbije. Za finalno takmičenje kupa plasman je trebalo obezbediti preko kvalifikacija regionalnih kupova na kojima je učestvovalo preko 2000 takmičara, dok je na Kupu Srbije učestvovalo oko 1000 najboljih takmičara iz 120 klubova.

foto: KK Milanovac

Karate klub „Milanovac“ obezbedio je 17 nastupa u katama i borbama, a „Milanovčani“ su posle odličnih nastupa uspeli da osvoje 11 medalja i to čak pet zlatnih, tri srebrne i tri bronzane. Ovim rezultatom KK „Milanovac“ uvrstio se među pet najuspešnijih srpskih klubova na državnom kupu.

Ostvarili smo odličan rezultat i svoj klub postavili u sam vrh srpskog karatea. Recept za to je isključivo rad, posvećenost, entuzijazam i ljubav prema ovom sportu. Da bi se postigli ovakvi rezultati potrebna su velika odricanja i posvećenost i zato ovom prilikom čestitam svim našim takmičarima, jer svakodnevno ulažu velike napore da dostojno brane boje svog kluba – rekao je Đorđe Petrović, trener KK „Milanovac“.

foto: KK Milanovac

Petar Petrović je u kategoriji „poletaraca“,  2011. godište i mlađi, osvojivši zlatnu medalju, odbranio titulu osvajača Kupa Srbije u apsolutnoj kategoriji. Dvostruku titulu osvajača Kupa Srbije odbranio je i kata tim poletaraca u sastavu Ružica Petrović, Petar Petrović i Nemanja Milinković i posle pune tri godine i dalje su ostali nepobedivi kata tim na državnim takmičenjima. Zlatne medalje osvojili su i Andrija Tešić u kategoriji „pioniri 2009. godište“, E klasa, David Pavlović u kategoriji „muške nade 2007 godište“, D klasa i Mihailo Popović u kategoriji „muške nade 2006. godište“, D klasa.

Srebrne medalje su osvojili Sunčica Milinković (poletarke 2011. godište i mlađe), E klasa, Nemanja Milinković (poletarci 2010. godište), apsolutna kategorija i Mihailo Simović (muške nade2007. godište), E klasa.

Bronze su osvojili Ružica Petrović (poletarke 2011. godište i mlađe) u apsolutnoj kategoriji, kao i u D klasi i Nemanja Milinković (poletarci 2010. godište) u D klasi.

foto: KK Milanovac

U katama je odličan nastup imala Jelisaveta Ponjavić izgubivši u četvrtfinalu od pobednice kategorije. Malo sportske sreće je falilo i borcima, Bogdanu Strugareviću i Mihailu Popoviću u pojedinačnim nastupima, kao i timu muških nada u sastavu David Pavlović, Mihailo Simović i Mihailo Popović, koji su i pored teškog žreba svi uspeli da stignu do četvrtfinala, ali su tu i zaustavljeni. Ovo je njihov tek drugi nastup u borbama na zvaničnim takmičenjima, a pokazali su da mogu da budu i te kako konkurentni i da se na njih računa u budućnosti. Iz opravdanih razloga , na takmičenju nije učestvovala Ana Zarić, koja je bila ozbiljan konkurent za medalju.

 

gminfo.rs

 

Violeta

Prethodni članak

Gradsko groblje

Sledeći članak

Usvojene izmene: Šta treba da znate ako menjate pasoš