• 22 oktobra, 2020

Karatisti Do Kana na Kup Srbije za kadete, juniore i seniore

foto: KK Do Kan

Tokom proteklog vikenda u Kragujevcu je održan finalni turnir Kupa Srbije u karateu za kadete, juniore i seniore na kojem su nastupili svi plasirani takmičari sa regionalnih kvalifikacija.

KK „Do Kan“ imao je tri predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji i jednu ekipu juniora u borbama.

U pojedinačnim nastupima najuspešniji je bio Pavle Kovačević, koji je nakon tri pobede u kategoriji juniora – 68kg izgubio u finalnom meču rezultatom 1 – 2, osvojivši tako drugo mesto i srebrnu medalju. Srefan Uzunović (juniori borbe – 68kg) i Veljko Petrović (kadeti borbe – 70kg) nakon nešto slabijih nastupa nisu uspeli da se umešaju u borbe za medalju na ovom takmičenju.

Juniorski tim u borbama u sastavu Vuk Sretenović, Pavle Kovačević Veljko Petrović i Stefan Uzunović nastavio je sa tradicijom osvajanja odličja na najvećim takmičenjima u našoj zemlji; ovog puta osvojili su treće mesto i bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji najboljih juniora Srbije.

foto: KK Do Kan

Trebalo bi napomenuti da je nakon serije odličnih rezultata, član našeg kluba, Pavle Kovačević pozvan na petodnevne pripreme seniorske reprezentacije Srbije koje će biti održane u Šumaricama. To je ujedno i prvi član KK Do Kan koji se našao na spisku seniorske reprezentacije Srbije, što nas sve u klubu čini veoma zadovoljnim, jer je dugogodišnji kvalitetan rad sa mlađim uzrasnim kategorijama konačno dobio svoj epilog i u najjačoj seniorskoj konkurenciji – rekao je Dragiša Sretenović, trener KK Do Kan.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Humanitarni uspon na Kablar za Aniku

Sledeći članak

„Rudnički vidici“ na Rudniku