• 22 oktobra, 2020

„Rudnički vidici“ na Rudniku

foto: Rudnički vidici

Članovi Udruženja „Rudnički vidici“ u prethodnih sedam dana (od 5. do 12. oktobra) održali su na Rudniku svojevrsnu manifestaciju, koja je u prvom planu imala obeležavanje Dečje nedelje pod nazivom «Kad se ruke slože, sve se može», a u okviru koje su deca predškolskog i školskog uzrasta imala priliku da se kroz kreativne radionice okušaju u raznim tehnikama likovne i primenjene umetnosti.

foto: Rudnički vidici

U sedam dana održano je devet radionica kroz koje je prošlo oko 150 dece.

– Ova manifestacija se održava četvrti put na Rudniku i do ove godine deca su svoje radove nosila kući. Ovoga puta na inicijativu same dece i njihove učiteljice Katarine Jocić Ilinčić, radovi su prikupljaniu i 12. oktobra organizovana je humanitarna prodaja, a sredstva u visini od 10.800 dinara, koja su za nepuna dva sata prikupljena, donirana su za lečenje male Anike Manić – kaže Ljubiša Stanković, iz udruženja „Rudnički vidici“. 

Istog dana su Nataša Ristivojević i Ljubiša Stanković sa decom Predškolske ustanove „Sunce»“na Rudniku realizovali kreativnu radionicu „Neka ova jesen miriše na sreću“.

foto: Rudnički vidici

Istog dana su Nataša Ristivojević i Ljubiša Stanković sa decom Predškolske ustanove „Sunce»“na Rudniku realizovali kreativnu radionicu „Neka ova jesen miriše na sreću“.

foto: Rudnički vidici

U Domu kulture «Vojislav Ilić» na Rudniku, u ponedeljak 5 .oktobra, otvorena je izložba slika u organizaciji Udruženja likovnih i primenjenih umetnika «Rudnički vidici» iz Gornjeg Milanovca

Do juče posetioci su mogli da vide 43 dela koja su nastala u toku prošle godine na likovnim kolonijama koje je organizovalo ovo udruženje. Slikari, njih 21., su iz Niša, Beograda, Novog Sada, Smederevske Palanke, Čačka i Gornjeg Milanovca. A izloženi su i predmeti koje izrađuju primenjeni umetnici udruženja „Rudnički vidici“.

Kao poklon meštanima varošice slikari udruženja Suzana Jevremović, Radomir Aranđelović, Bogoljub Janaćković, Milan Bojović, Aleksandar Pavlović i Ljubiša Stanković su za vikend na zidu zgrade u centru Rudnika naslikali grb Rudnika i obnovilu slova na spomenicima na trgu.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Karatisti Do Kana na Kup Srbije za kadete, juniore i seniore

Sledeći članak

Treća godina muzejskog festivala posvećenog nacionalnim manjinama