• 22 oktobra, 2020

Treća godina muzejskog festivala posvećenog nacionalnim manjinama

foto: Muzej rudničko-takovskog kraja

Treća je godina muzejskog festivala posvećenog nacionalnim manjinama. Konkurs likovnih radova učenika je ove godine prezentovan putem facebook stranice Muzeja rudničko-takovskog kraja. Radovi su stizali elektronskom poštom, na adresu muzeja.

Na likovni konkurs muzeja„Pruži mi ruku i dozvoli da te upoznam – Nacionalna manjina Česi“, koji je trajao od 8. septembra do 8. oktobra, pristiglo je 49 radova učenika od 1. do 8. razreda.

Ocenivani su u četiri kategorije radovi dece prvog i drugog razreda razreda, trećeg i četvrtog razreda, petog i šestog, kao i sedmog i osmog razreda .

Žiri je radio u sastavu Ana Ranković, viši kustos istoričar umetnosti, Ivan Belić, diplomirani etnolog-antropolog
i Irena Đorđević, viši kustos pedagog.

– Nije lako u mnoštvu kreativnih ideja izabrati one najbolje, ali kako svaki trud, pa i crtalački, treba nagraditi, trudili smo se da obradujemo što više dece. Tako da smo pored diploma za najbolje likovne radove u svakoj kategoriji, elektronskom poštom poslali i pohvalnice svoj deci koja su uzela učešće u ovom festivalu. Čestitamo svoj deci! Do sledeće godine, kada ćemo upoznati neku novu nacionalnu manjinu – rastite srećno i zdravo! – kažu u Muzeju.

Diplome za prvo mesto dobili su Ognjen Glišović (1. razred), Miloš Bogičević (4. razred), Vuk Damljanović (4. razred), Nađa Jočović (6. razred), Ana Jevtić ( 7. razred)

Diplome za drugo mesto dobili su Anastasija Hadži Ivanović (4. razred), Tamara Rodić (5. razred), Helena Dmitrović (7. razred)

Diplome za treće mesto dobili su Viktor Stanojević ( 3. razred), Tijana Ivanović (6. razred), Jasmina Sretenović (7. razred)

Svi odabrani radovi su izloženi na facebook stranici Muzeja rudničko-takovskog kraja, a učenici su za svoj trud nagrađeni diplomama.

Radove likovnog konkursa muzeja „Pruži mi ruku i dozvoli da te upoznam – Nacionalna manjina Česi“ pogledajte OVDE.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

„Rudnički vidici“ na Rudniku

Sledeći članak

Dodela priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, u četvrtak u Milanovcu