• 5 avgusta, 2021

KK „Do Kan“ bogatiji za četiri odličja

foto: gminfo.rs

Na Prvenstvu Srbije u koje je održano u Beogradu u organizaciji Karate Federacije Srbije učestvovali su sportisti koji su izborili plasman na regionalnim kvalifikacijama, a među njima i KK „Do Kan“. Ovaj klub predstavljalo je troje takmičara koji su uspeli da osvoje dve srebrne medalje i jedno peto mesto u disciplini kate.

Đurđa Mirjanić, foto: KK Do Kan

Medaljama su se okitili Đurđa Mirjanić, (u kategoriji pionirki 2010.godište) i Janko Ristović, (u kategoriji nada 2009. godište), dok je David Jeremić, (u kategoriji pionira 2010. godište) posle dva kola izgubio u odlučujućim borbama za medalje, i na kraju zauzevši vrlo dobro peto mesto.

Janko Ristović, foto: KK Do Kan

– Treba napomenuti da, zbog objektivnih razloga, na ovom takmičenju nisu nastupili pobednici Prvenstva regiona poletarac Pavle Sretenović i kata tim pionirki, kao i povremeni reprezentativac u borbama za nade Ognjen Sretenović, koji bi sigurno uvećali broj osvojenih medalja – kaže Dragiša Sretenović, trener KK Do Kan.

Na prethodno održanom Školskom prvenstvu regiona u Čačku nastupalo je trinaest članova ovog kluba koji su predstavljali svoje škole.

Mina Ivanović, foto: KK Do Kan

– Svi sportisti su imali veoma dobre nastupe, a najuspešniji su bili Mina Ivanović (OŠ „Takovski Ustanak“ iz Takova) koja je osvojila odlično drugo mesto u apsolutnoj kategoriji kata za 3-4 razred i Pavle Kovačević („Srednja stručna škola“ iz Kragujevca) koje osvojio treće mesto u kategoriji borbe – 68kg 3-4 razred. Izuzetno jaka i brojna konkurencija na ovom takmičenju je dovela do toga da neki od naših sportista i pored tri ili četiri pobede u kvalifikacijama ipak nisu uspeli da se popnu na pobedničko postolje – rekao je Sretenović.

Pavle Kovačević, foto: KK Do Kan

Na seniorskom Prvenstvu Srbije koje je takođe održano u Čačku nastupao je Pavle Kovačević, u kategoriji borbe -67kg koji je zaustavljen u trećem kolu ostavši tako bez odličja na smotri najboljih karatista Srbije.

Vicešampionski seniorski kata tim sa Prvenstva regiona, zbog privremene izolacije pojedinih članova tima, na žalost nije nastupio na ovom takmičenju gde je imao realne šanse da se uključi u borbu za medalje.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

SP Dveri OO G. Milanovac: Zašto treba izaći na ulicu 15. maja?

Sledeći članak

Proba male mature u petak i subotu