• 28 septembra, 2021

SP Dveri OO G. Milanovac: Zašto treba izaći na ulicu 15. maja?

„Pozivamo sve porodične ljude, bez obzira na nacionalne, verske, ideološke ili stranačke razlike među nama, da u subotu, 15. maja svi dođemo ispred Narodne skupštine u Beogradu i pokažemo koliko nam je stalo do porodice. Pozivamo sve političke organizacije, sva udruženja građana, neformalne pokrete i sve porodične ljude kojima je stalo do očuvanja porodičnih vrednosti i interesa da zajednički stanemo u odbranu porodice i 15. maja budemo ispred Skupštine Srbije sa svojom porodicom,“ navodi se u saopštenju SP Dveri OO Gornji Milanovac.

Dverjani kažu „u Srbiji danas gotovo da nema teme oko koje se ne delimo“.

– Postoji samo jedna tema oko koje nema podela i oko koje možemo svi da se saberemo, a to je odbrana porodice. Zato je subota, 15. maj – Svetski dan porodice – pravi trenutak da ponovo izađemo na ulice i iskažemo svoj protest zbog odnosa aktuelne vlasti prema svim našim porodicama Kada to kažemo mislimo pre svega na tri protivustavna predloga zakona koje javno promoviše Gordana Čomić a iza kojih zapravo stoje Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i SNS, iako im to nikada nije bio deo predizbornog programa. Kao što je Vučić morao da potpiše antiustavni Briselski i Vašingtonski sporazum, tako je i sada u obavezi prema onima koji su ga sa zapada doveli na vlast 2012. godine da donese zakone o istopolnim zajednicama, rodnoj ravnopravnosti i zabrani diskriminacije – ističu u Dverima i dodaju:

– Ovaj prvi zakon je legalizacija homoseksualnih brakova pod drugim imenom, uprkos tome što Ustav Srbije u članu 62 stav 2 jasno kaže da je brak zajednica muškarca i žene. Ovaj drugi planira da omogući građanima Srbije da se pre podne osećaju kao muško, popodne kao žensko, a uveče kao međupol i da je tako nešto normalno. Ovaj treći ima neokomunističku ideju da predstavnicima tradicionalnih verskih zajednica zabrani propovedanje verskih učenja odnosno slobodu misli i govora van prostora bogomolja. Sva tri zakona ne samo da su protivustavna već udaraju i na sve tradicionalne i demokratske vrednosti, menjaju definiciju pola, braka i porodice, ograničavaju ispovedanje vere i zadiru u tradicionalne porodične vrednosti i javni moral koji je važeći u državi Srbiji. Ovo nikada nije bio program vladajuće stranke, za ovo najpre moraju da dobiju podršku građana na izborima, da zatim pokrenu izmenu Ustava u Skupštini i da na kraju svakako daju građanima Srbije mogućnost da se o svemu tome izjasne na referendumu – kažu milanovački Dverjani.

Oni u svom sapštenju ističu da „sve drugo je pravno i političko nasilje i nametanje antihrišćanskih, antiustavnih i antiporodičnih zakona većinskoj Srbiji bez osnovne demokratske procedure da se građani o tome pitaju“.

– Pozivamo kompletnu rodoljubivu i porodičnu Srbiju da iskoristimo ovu priliku da pokažemo jedinstvo oko bazičnih tradicionalnih vrednosti našeg društva koje su ugrožene pod ovom vlašću. Ovo nije i neće biti samo protest Srpskog pokreta Dveri kao opozicione političke organizacije već svih onih ljudi u Srbiji kojima je porodica na prvom mestu i koji smatraju da moramo zajednički da se izborimo za sve naše porodice – zaključuju iz SP Dveri OO Gornji Milanovac

Violeta

Prethodni članak

Milanovačko pozorište: Repertoar za april

Sledeći članak

KK „Do Kan“ bogatiji za četiri odličja