• 25 juna, 2021

KK Takovo: Novih 10 majstora karatea

foto: KK Takovo

„Subota 8. maj 2021. godine ostaće zapisana u istoriji KK Takovo kao datum kada je 50 godina star klub postao bogatiji za 10 majstora karatea,“ kaže Nenad Vučićević iz to kluba.
Crni pojas i majstorsko zvanje je najviši nivo u karateu, kao i želja svakog polaznika tokom bavljenja ovim sportskom veštinom. Taj put je i težak i pun izazova, pa se  zato i bavljenje karateom drugačije zove „put do crnog pojasa“.
Potrebo je najmanje pet godina da biste postigli ovo zvanje, ali je u praksi to obično skoto deset godina učenja i usavršavanja tehnika.
Deset momaka i članova kluba je upravo to uspelo da ostvari u godini jubileja i zaslužilo da zapamtimo  njihova imena Aleksandar Ćajić, Bojan Milosavljević, Aleksa Dobričić, Viktor Veličković, Djordje Novaković, Nikola Smiljanić, Darko Tošić, Kosta Marinković, Vladimir Nikolić i Marko Marković.
Svaki od ovih kandidata se karateom bavi najmanje deset godina i u svojoj sportskoj karijeri poseduje dosta sportskih odličja sa raznih takmičenja i turnira.
U klubu vlada pozitivna atmosfera u godini jubileja i ono što nam najavljuju jeste Prvenstvo Srbije zakazano za 29. maj u Jagodini na kojem će učestvovati 20 najboljih takmičara kluba.

Violeta

Prethodni članak

Prodajem

Sledeći članak

Pоzоrišnа prеdsтаvа: „Neka bude šta bude (samo da je muško)“