• 28 septembra, 2021

Ko ima pravo da se prijavi za subvencije za zamenu stolarije i izolacije i šta je potrebno od dokumenata

foto: pixabay.com/DokaRn

 

Na sajtu Opštine Gornji Milanovac gornjimilanovac.rs mogu se pročitati precizni uslovi za JAVNI KONKURS ZA DODELU PODSTICAJNIH SREDSTAVA ZA „Sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Gornji Milanovac“.

Prijave su se primale do danas 4. avguata. (15 dana od dana objavljivanja konkursa).

Rok za podnošenje prijava za Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sporvođenju mera energetske sanacije stambenih zgrada na teritoriji opštine Gornji Milanovac. istekao je, takođe, danas, 4. avgusta.

Preporuka Ministarstva je da i objekti koji su u procesu ozakonjenja, kao i objekti koji imaju građevinsku dozvolu dobijenu iz procesa legalizacije i ozakonjenja, mogu da konkurišu na ovom našem prvom javnom pozivu – naveo je pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Milan Macura.

Prijava ima šest stavki. Prva je popunjavanje formulara koji se dobija u lokalnoj samoupravi, dostupan i na njihovom sajtu i sajtu Ministarstva energetike, u njemu su precizirana i subvencija koju građani žele da dobiju.

Drugi papir koji se prilaže su kopije lične karte svih članova domaćinstva, zatim kopija rešenja o porezu, kopija rešenja o legalizaciji i građevinskoj dozvoli ili potvrda da je objekat u procesu ozakonjenja, kao i kopija poslednjeg računa za struju.

– Kopija poslednjeg računa za električnu energiju na osnovu koga ćemo utvrđivati da neko živi na toj adresi, jer nam nije cilj da podstičemo porodične vikendice već zaista stambene jedinice u kojima građanstvo živi i troši svoju energiju. I poslednji, šesti, korak je i najvažniji – predračun ili faktura, kako je ko naziva, od izvođača radova koji će izvodi radove na energetskoj sanaciji – naveo je za RTS pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Milan Macura. 

Za one koji žive u zgradama procedura za zamenu stolarije je ista, ali ako zamenjuju kotlove ili traže izolaciju zgrade potrebna su još dva papira – potvrda o registraciji skupštine stanara i saglasnost stambene zajednice.

Interesovanje građana je veliko i podržavaju zamenu stolarije i starih kotlova koji zagađuju životnu sredinu.

Građani plaćaju polovinu vrednosti radova, i to avansno izabranom izvođaču, a država i lokalna samouprava ostatak novca uplaćuju posle provere završenog posla.

gmifno.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu

 

Violeta

Prethodni članak

Šansa za nezaposlene: Konkursi za subvencije i privremeno zaposlenje

Sledeći članak

Stiže osveženje, RHMZ izdao upozorenje na lokalne nepogode sa kišom i gradom