• 06.12.2023.

Ko je sve potpisao peticiju podrške Vučiću?

foto: gminfo.rs, arhiva

Nakon objavljivanja optužbi iz iskaza vođe navijačko-kriminalne grupe Veljka Belivuka da je sarađivao sa predstavnicima vlasti i samim Vučićem, organizacija koja se predstavlja kao Institut za političko umrežavanje pokrenula je „Peticiju za odlučnu odbranu ugleda i institucije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića od medijskog rata koji priv njega vode političke i interesne grupe u zemlji i okruženju i medijima pod njihovom kontrolom“.

Prema podacima sa sajta, peticiju je potpisalo oko 480 ljudi. Među njima su uglavnom stranačke ličnosti, funkcioneri javnih preduzeća i ljudi iz sveta estrade. Ko je sve još među potpisnicima, možete da pogledate OVDE.

Institut za političko umrežavanje za sebe navodi da je „patriotska organizacija osnovana 2020. godine“. Prema podacima iz registra udruženja na sajtu APR-a, tzv. „Institut“ je udruženje građana, a predstavlja ga Aleksandar Đurđev, 41-godišnji kadar penzionerske partije. Zanimljiv je njegov razvojni put na političkoj sceni.

Pored njega, još dvojica bivših i aktuelnih direktora državnog preduzeća Transnafta pojavljuju se kao organizatori, prvi potpisnici ili na listi potpisnika peticije za odbranu Aleksandra Vučiča.

autor: danas.rs

Pratite portal GMinfo.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Violeta

Prethodni članak

U toku radovi na lokalnom putu u Bogdanici koji povezuje četiri opštine

Sledeći članak

Koncert: LARSKA