• 4 avgusta, 2021

Kovačević: Radovi na Brusničkoj školi u punom jeku

foto: FB Opština Gornji Milanvac

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević obišao je danas radove na rekonstrukciji objekta namenjenog deci i mladima sa smetnjama u razvoju, objavljeno je na Facebook stranici Opštine Gornji Milanovac.

U objavi se navodi da uspešnom realizacijom projekta „Reforma poreza na imovinu“, Opština Gornji Milanovac je zauzela 2019.godine drugo mesto, među pet najušpešnijih opština u Srbiji.

Program koji je sproveden u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade RS, Ministrastvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština, podržala je Vlada Švajcarske, izdvojivši iz nagradnog fonda sredstva za ulaganje u projekte razvojnog karaktera.

foto: FB Opština Gornji Milanvac

Odlukom Opštine Gornji Milanovac, u kojoj su učestvovali i građani, nagrada od 300 000,00 franaka, ili 32.273,580,00 dinara, raspoređena je za obnovu objekta za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, stoji u na Facebook stranici opštine Gornji Milanovac.

– Radovi su u punom jeku, novina je da će se raditi i deo parternog uređenja koji nije bio planiran prvobitnim projektom. Dinamika je malo sporija od očekivane, ali danas smo sa izvođačem postigli dogovor o povećanju broja radnika na gradilištu kako bismo završetak radova mogli očekivati krajem meseca. Deca će imati potpunu udobnost – zasebne toalete predviđene za lica sa invaliditetom, igraonicu, učionice, senzorne sobe i sve što je potrebno za njihovu edukaciju. Završetak projekta će kompletirati obnovu takozvane Brusničke škole i osim zadovoljstvu dece, doprineće i ulepšanju grada – rekao je Kovačević.

foto: FB Opština Gornji Milanvac

U toku je postavljanje zidnih panela, izrada krovne konstrukcije, uređenje terena i postavljanje instalacija. Novi montažni objekat zadovoljiće sve standarde gradnje, energetske efikasnosti, protivpožarne zaštite, kao i zahteve osoba sa smetnjama u razvoju.

Pored izgradnje mokrog čvora i proširenja samog objekta za oko 130 kvadrata i uređenje dvorišta će biti prilagođeno deci i mladima sa invaliditetom. Postavljanje podizne platforme olakšaće im silazak na sportski teren.

foto: FB Opština Gornji Milanvac

Izvođači radova su preduzeća “ES ENERGO SERVIS“ DOO Beograd i „ALMAKS“ DOO iz Beograda, a završetak je planiran za 31.maj, stoji u obaveštenju naFacebook stranici opštine Gornji Milanovac.

 

Violeta

Prethodni članak

U toku proces spajanja Opšte bolnice i Doma zdravlja u jedan zdravstveni centar

Sledeći članak

Hladniji vikend uvertira za topliji početak sedmice