• 30.09.2023.

Kraj godine uz oblake i kišu, na planinama sneg

foto: gminfo.rs

Poslednjeg dana stare godine u najvećem delu Srbije biće oblačno i kišovito, uz sneg na visokim planinama.

U većem delu zemlje danas će biti oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na visokim planinama padaće sneg. Od sredine dana u centralnim i južnim krajevima pojaviće se sunčani intervali.

U planinskim predelima povremeno će duvati jak vetar.

Biće i nešto hladnije, pa će se najniža temperatura kretati između tri i 10 stepeni, a najviša dnevna od šest na severu i zapadu do 15 na jugoistoku zemlje.

I u Beogradu se očekuju oblaci i kiša. Posle jutarnjih sedam, temperatura ni tokom najtoplijeg dela dana neće ići preko devet stepeni.

Kiša će padati i u Novom Sadu, uz temperaturu ne višu od sedam stepeni. Toplije u Nišu, gde će biti izmereno i maksimalnih 14 stepeni.

Tokom novogodišnje noći očekuje se razvedravanje, a 1. i 2. januara biće pretežno sunčano u većem delu zemlje, uz temperature iznad proseka.

01.01.2021. Petak: Pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 8 do 13 stepeni.

02.01.2021. Subota: Pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od -2 do 5, a najviša od 9 do 14, u Negotinskoj Krajini oko 6 stepeni.

03.01.2021. Nedelja: Postepeno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 5 do 11 stepeni. Upozorenje – potencijalno opasna pojava: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 04.01.2021. do 08.01.2021.)

Umereno i potpuno oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom. Temperatura i dalje iznad prosečnih vrednosti

Violeta

Prethodni članak

Sudski spor star deceniju naneo gubitak JKP-u od skoro 14 miliona dinara

Sledeći članak

APR od 1. januara vodi Registar pružalaca računovodstvenih usluga