• 17.04.2024.

Letnji startap kamp „Kampino“ okupio 40 učesnika iz cele Srbije, naša opština imala šest predstavnika

foto: Impuls centar

Letnji startap kamp „Kampino“ koji je održan, od 12. do 14. septembra 2023. godine, u Naučno-tehnološkom parku Čačak, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, a podržan od Vlade Švajcarske kroz projekat „Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova“, privukao je pažnju preko 40 mladih učesnika iz cele Srbije uzrasta od 18-30 godina.

foto: Impuls centar

Podeljeni u 12 timova, mladi su imali priliku da upoznaju svet startapa i razvijaju svoja rešenja u oblasti tehnološko-inovativnog preduzetništva.

U organizaciji Regionalnog inovacionog startap centra Impuls, kroz saradnju sa ETŠ „Knjaz Miloš“ i Tehničkom školom „Jovan Žujović“, naša opština je imala šest predstavnika na ovom događaju. Njihova posvećenost, strast, angažman i entuzijazam doprineli su uspehu startap kampa „Kampino“.

foto: Impuls centar

Predstavnici ETŠ „Knjaz Miloš“ su bili Mina Milošević, Viktorija Vasović, Katarina Radojičić, Iva Vasović i Ilija Zarić. Đorđe Đurović, predstavnik Tehničke škole „Jovan Žujović“ poneo je i titulu najboljeg kampera.

Ovi mladi pojedinci su sjajni primeri kako mladi iz našeg grada aktivno učestvuju u inicijativama koje promovišu tehnološko preduzetništvo i inovacije.

foto: Impuls centar

„Kampino“ je u tri dana ponudio intenzivan program učenja, mentorsku podršku i priliku za sticanje vrednih znanja i veština potrebnih za razvoj startap kompanija.

Učesnici su imali priliku da uče od stručnjaka iz oblasti tehnološkog preduzetništva putem predavanja i tematskih radionica koje su obuhvatale različite aspekte startap ekosistema.

foto: Impuls centar

Za naše predstavnike ovaj događaj nije bio samo edukativno iskustvo, već i prilika za izgradnju dugoročnih veza i umrežavanje sa ljudima sličnih interesovanja. Učesnici su imali priliku da se povežu sa svojim vršnjacima iz različitih delova Srbije, što je doprinelo razmeni ideja, interdisciplinarnosti i perspektiva.

foto: Impuls centar

Organizatori su posebno naglasili važnost inspiracije i podrške mladima koji žele da zakorače u svet startap preduzetništva. Osim bogatog edukativnog sadržaja, kamp je uključivao i takmičenje gde su najaktivniji učesnici kao i najbolji timovi imali priliku da se istaknu i osvoje vredne nagrade.

„Kampino“ je pružio mladima nezaboravno iskustvo, pružajući im nove veštine i znanja, jaku motivaciju, inspiraciju i kontakte za buduće poduhvate u svetu startapa.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Ekipa JKP zauzela prvo i treće mesto na radničkim sportskim igrama

Sledeći članak

Otvorena izložba “Naša sugrađanka kraljica Draga između slave i anateme” (+FOTO)