• 5 decembra, 2021

Mafini sa šljivama i cimetom

foto. pixabay.com/hexe_babajaga

Idealna poslastica uz topli napitak po izboru.

Sastojci:

– 200 g šljiva

– 300 g brašna

– 1 prašak za pecivo

– 1 kašičica cimeta

– 100 g šećera

– 1 jaje

– 1 dl ulja

– 250 ml jogurta

– maslac

Priprema:

Ako koristite suve šljive potopite ih prvo u toplu vodu, pa ocedite i iseckajte na manje komade.

U brašno dodajte prašak za pecivo i cimet, smesu lepo izmešajte.

Jaja umutite sa uljem, pa dodajte šećer i jogurt.

Toj smesi dodajte brašno sa cimetom i prašak za pecivo, pa sve lagano pomešajte tek toliko da se svi sastojci sjedine.

Na kraju umešajte šljive.

Kalupe za mafine podmažite maslacem i pospite brašnom, pa ih punite smesom pomoću kašike.

Pecite u rerni na 180 stepeni, oko 30 minuta.

Kad budu pečeni ostavite ih kratko da se ohlade.

Pospite šećerom u prahu, po želji.

Prijatno!

Autor:Coolinarika

Violeta

Prethodni članak

Danas je Svetski dan ljubaznosti – nije teško biti fin

Sledeći članak

Milanovački lovci i dalje zabrinuti: Divlje svinje su u ogromnoj ekspanziji