• mart 31, 2020

MAJSTORE, VRATA! Putnici se vozili sa otvorenim vratima u autobusu

foto: Facebook

„Evo u kakvom se autobusu voze deca, ovo je bruka i sramota… Autoprevoz Čačak!“ Ovim rečima uz popratni video-snimak, urađen telefonom, na društvenoj mreži obratio se svojim sugrađanima ogorčeni putnik na prigradskoj liniji…

Čitalac gminfo portala poslao nam  je video i fotografije iz autobusa koji saobraća na relaciji G. Milanovac – Grabovica, a koji na ovim zimskim temperaturama prevozi putnike sa otvorenim vratima. Naime, naši sugrađani koji su se, juče posle 12 časova, vraćali sa posla i iz škole svojim kućama prema Grabovici naišli su na nesvakidašnji prizor: otvorena vrata autobusa koja ne mogu da se zatvore.

Naime, naš sugrađanin (M.G.)  vozeći se autobusom na liniji Gornji Milanovac – Grabovica, ostao je šokiran činjenicom da su prednja vrata autobusa ostala otvorena, pošto su pokvarena i ne mogu da se zatvore. Kaže da nije mogao da veruje da se usred zime putnici, uključujući i njega, prevoze autobusom čija vrata ne mogu da se zatvore. Po njegovim rečima, na ovoj relaciji autobus je dva dana saobraćao sa otvorenim vratima, vozač je, kako kaže, pokušao da ih popravi ali bezuspešno.

„Problem sa prokišnjavanjem nije se javio na ovom vozilu, već na vozilu koje saobraća na relaciji Galič – Takovo“, kažu u Autoprevozu

Novinari gminfo portala kontaktirali su nadležne u čačanskom Kavim-Autoprevozu, i upitali da li su upoznati sa jučerašnjim događajem. Kazali su da nisu obavešteni i kako o tome ne znaju ništa. Zamolili su nas da dostavimo snimak i fotografije, što smo i učinili. Nakon više bezuspešnih pokušaja da ponovo stupimo u kontakt njihov odgovor smo dobili tek oko 15:30h. Naime link sa video materijalom, koji smo poslali nisu uspeli da otvore, ali su dobili i pogledali fotografije.

– Juče, 7. decembra, na liniji Gornji Milanovac – Grabovica u toku vožnje vrata su se otvorila. Nakon održanog polaska, vozilo je odmah isključeno sa linije i poslato u našu autobazu na popravku. Nisu tačni navodi da je vozilo danima saobraćalo otvorenih vrata. Još uvek je na popravci i nije pušteno u saobraćaj. Problem sa prokišnjavanjem nije se javio na ovom vozilu, već na vozilu koje saobraća na relaciji Galič – Takovo. Onog trenutka kada je nepravilnost uočena, vozilo je povučeno iz saobraćaja i još uvek je na popravci. Cena karte u jednom smeru na relaciji Gornji Milanovac – Grabovica iznosi 90 dinara, dok osnovna cena mesečne karte za istu relaciju iznosi 3.456,00 din. (u cenu nisu uključeni komercijalni popusti) – izjavila je Milica Mijailović iz čačanskog Kavim Autoprevoza.

Podsećamo, milanovački privatni autoprevoznik KONVOJ TRAVEL, 31. oktobra, prestao je da prevozi putnike na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Oni su na javnim tenderima lokalne samouprave izubili trku za prevoz đaka i ostalih sugrađana od čačanskog Kavim-Autoprevoza koji je imao jeftiniju ponudu, a samim tim i dobio obavezu da u  naredne tri godine vrši linijski prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju.

 

gminfo.rs

Saša Ratković

Prethodni članak

Vojvode, generali i admirali Gornjeg Milanovca

Sledeći članak

Metalac gradi poslovno stambeni objekat