• 29 маја, 2020

Mali: Isplata 100 evra danas za penzionere u Poštanskoj štedionici i na kuću

foto: pixabay.com

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je danas počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950 hiljada penzionera koji imaju tekući račun u Banci „Poštanska štedionica“ i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci.

U saopštenju ministarstva navodi se da je juče isplaćena jednokratna pomoć za oko 100 hiljada penzionera, koji su u petak mogli i da raspolažu novcem.

Mali je kazao da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima, koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama.

„Danas, u filijalama ‘Poštanske štedionice’ penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći u dinarskoj protivrednosti… Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u toj banci, ‘Poštanska štedionica’ otvorila je poseban namenski račun za uplatu jednokratne pomoći. Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura ‘Poštanske štedionice’, kao i na šalterima pošta“, rekao je Mali.

Mali je dodao da na kućnu adresu penzije prima ukupno 305.200 penzionera.

On je naveo i da će sve ekspoziture banke u subotu, 16. maja, raditi sa produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova.

„U danima neizvesnosti, želimo da pružimo dodatnu sigurnost našim penzionerima. Nadam se da će oni ovaj novac iskoristiti za ono što im je najpotrebnije“, naveo je ministar.

Beta

Violeta

Prethodni članak

COVID – 19 U GM: Deveti dan bez registrovanih novoobolelih

Sledeći članak

Muzej rudničko-takovskog kraja na konkursu dobio 400.000 dinara za digitalizaciju