• 29 маја, 2020

Muzej rudničko-takovskog kraja na konkursu dobio 400.000 dinara za digitalizaciju

foto: Muzej rudničko-takovskog kraja

Muzej rudničko-takovskog kraja na konkursu za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva dobio je 400.000 RSD za digitalizaciju kulturne baštine rudničko-takovskog kraja.

Koliko je ovaj projekat važan, pokazali su prethodni dani, kada smo bili prinuđeni da menjamo načine rada a pokazaće i svi budući kada baštinu rudničko-takovskog kraja prikažemo u punom sjaju. Ponekad se nekome učini da naginjemo ka nekoj strani, što nam upravo govori da smo neutralni posmatrači istorije koji su kadri i da predstave knjige koje će izazvati polemiku pa i da se bave temama oko kojih se polemiše. Upravo zbog toga novim generacijama zaposlenih i novim generacijama koje će ući u muzej kao posetioci ostavićemo bazu činjenica koje će oni samo čuvati i nadograđivati. U tome nam mnogo pomaže Ministarstvo kulture i informisanja već dugi niz godina, koje je umelo da prepozna da se naši projekti iz svih oblasti- izdvajaju„, kažu nadležni u Muzeju.

Prema njihovi rečima Muzej rudničko-takovskog kraja od samog osnivanja smatra svojim zadatkom očuvanje kulturno-istorijske baštine rudničko-takovskog kraja.

gminfo.rs

 

Violeta

Prethodni članak

Mali: Isplata 100 evra danas za penzionere u Poštanskoj štedionici i na kuću

Sledeći članak

Moj heroj koji je nagovorio Miloša Obrenovića da bude vođa Drugog srpskog ustanka