• 29 маја, 2020

Manifestacija Noć muzeja odložena za 5. septembar

foto: Muzej RTK, arhiva

Manifestacija Noć muzeja, koja je trebalo da se održi 16. maja, odložena je zbog epidemije virusa korona za 5. septembar. Tema ovogodišnje manifestacije biće – ljubav, saopštili su organizatori.

– Za nama su po mnogo čemu jedinstveni dani borbe protiv pandemije koja je na prečac skočila sa jednog meridijana na drugi, koja nas je zatekla i izmenila našu svakodnevicu, preokrenula naše rasporede, poremetila nam planove – poručili su organizatori Noći muzeja.

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta Kao i svi, i Muzej rudničko-takovskog kraja muzeološku godinu počeo je malo drugačije.

Ipak, ovo je bila prilika da podsetimo na sve ono što je vredno u našoj opštini. Predstavljali smo crkvene objekte, važna arhitektonska rešenja naše varoši, na stare zanate, na štampare i listove koji su nekada izlazili u našem gradu, uradili smo novi sajt obogaćen mnogobrojnim novim temama a mnogo toga je u pripremi i ubrzo će biti dostupno svima vama. Mnaifestacije Noć muzeja i Muzeji za 10 odložene su za jesen – kažu nadležni iz Muzeja RTK.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

COVID-19 U GM: Još jedan dan bez registrovanih novoobolelih

Sledeći članak

POSLEDNjI RASKOVNIČAR