• 17.04.2024.

Maraton u Rio de Žaneiru

privatna arhiva

U Rio de Žaneiru danas je održan XXIII maraton, na kome je učestvovalo više od 12.000 takmičara iz celog sveta. Nenadu Miliću, maratoncu i Dragutinu Miloševiću, MMA borcu iz Gornjeg Milanovca Rio de Žaneiro je bio novi cilj i još jedan izazov koji su danas savladali.

privatna arhiva

Maraton zahteva ogromne fizičke napore, ne trči se često i samo maratonci znaju u kakvoj su formi za takve izazove. Zato se svi, koji dođu do cilja, raduju, jer su prolaskom kroz cilj postigli nešto veliko.

– Neverovatan je osećaj biti deo jedne velike manifestacije i trčati sa toliko ljudi. Ovaj maraton je svakako sa najlepšim pejzažima na svetu. Trčim godinama i sebe ne mogu da zamislim bez tog vida relaksacije. Kalendarski početak zime u Brazilu je 21. jun, a danas, 23. juna, kada je održan maraton, u 6:30h temperatura je bila 27 stepeni. Fenomenalan je osećaj, bilo je preko 12.000 učesnika, trčalo se duž plaža Flamengo, Botafogo, Kopagabana, Ipanema i Leblon. Pripremao sam se tri meseca i svakodnevno trčao od osam do 25 kilometara, a sada sledi odmor pa ponovo pripreme za sledeći maraton – rekao je Nenad Milić za naš portal.

privatna arhiva

Nenad Milić Neci i Dragutin Milošević Beli i ovog puta savladali su kilometre. Beli kaže da pozitivna energija, podrška duž staze od strane publike, bubnjara, igračica daje dodatnu snagu i motivaciju da istrčite do cilja. Rio je poznat po svojim prirodnim lepotama, karnevalima, sambi, Bossa Novi i obalama opasanim hotelima i divnim plažama kao što su Copacabana i Ipanema, tako da su dodatno motivisali naše trkače.

– Dok trčite duge deonice često dolazite u iskušenje da odustanete, ali u svim tim situacijama važno je da budete istrajni, morate imati jaku volju i još jači um. Spremali smo se oko tri meseca, nije bilo teško, došli smo nekoliko dana ranije radi klimatizacije i trčali smo svaki dan. Pozitivna energija, podrška duž staze od strane publike, bubnjara, igračica… daje dodatnu energiju. Atmosfera je fenomenalna, tako da bi trčao i ko ne trči. Zahvalio bih se mojim dugogodišnjim sponzorima iz Italije, firmama FilBresia i Nultazero koje su nam platile karte za Rio – kazao je Milošević.

privatna arhiva

 

Za trkače koji vole kraće staze imao je i polumaraton. Publika koja je podržavala i bodrila maratonce prelazila je cifru od 100 000. Inače, Rio je 2016. bio domaćin letnjih Olimpijskih igara, i zato je Rio de Janeiro trka vredna učešća.

Naši martonci Neci i Beli su imali priliku da iskuse najlepši grad Južne Amerike i trče duž njegove prelepe obale.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Ljubavni problemi #03

Sledeći članak

Milanovačko pozorište na 14.Internacionalnom festivalu amaterskih teatara u Laktašima