• 19.07.2024.

Matković više nije trener prvog tima Metalca

Goran Matković, foto Ivica Milošević

Metalac i trener prvog tima Goran Matković okončali su saradnju posle nešto manje od mesec i po dana. Odluka je, kako su rekli u klubu, doneta uz obostranu saglasnost. Podsećamo, Metalac je porazom od Radničkog na Novom Beogradu u nedelju (2:0), ubeležio četvrtu uzastopnu utakmicu bez ijednog boda. Iako je Matković po dolasku na čelo stručnog štaba uspeo sa timom na terenu da ublaži prethodnu krizu u Metalcu, osvojivši sedam bodova u tri kola, ekipa je potom ponovo ušla u nezavidan period, što je dovelo do pada na 11. mesto.Iz Metalca su se ovim povodom oglasili saopštenjem:

FK Metalac i šef stručnog štaba Goran Matković sporazumno su prekinuli saradnju. Jednostavno, specifičnost lige i trenutka u kom je Matković preuzeo ekipu, uzeli su danak. U fudbalu dolaze i trenutci koje je teško objasniti, ovaj je upravo takav. Matko, deo si našeg kluba, zauvek si nas kupio svojom energijom, znanjem, stručnošcu, iskrenošću. Vrata FK Metalca uvek će ti biti otvorena, jer te i ubuduće vidimo u našem klubu u trenerskim ulogama i na drugim važnim funkcijama. Savremen klub, kakav želimo da Metalac bude, žudi za fudbalskim radnicima kakav je upravo Goran Matković. Zato, do skorog viđenja i veliko hvala,“ poručili su iz FK Metalac.

Za Matkovića je boravak u stručnom štabu Metalčevog prvog tima, uprkos malom broju povoda za radost nakon poslednjih utakmica, bio, kako je rekao, neočekivano prijatno iskustvo:

– Za mene je neverovatno iznenađenje to što mi je, i pored lošijih rezultata od očekivanih, Metalac pružao podršku. Pruža je i dalje, iako smo zaključili da je momenat za promenu. Obično se takvi razlazi ne završavaju prijatno, ali to ovde nije slučaj. Odnos ljudi iz kluba i oko njega je prema meni bio takav da su me „kupili“ za sva vremena. Posebno treneri iz stručnog štaba, koji su dali sve od sebe da naša saradnja uspe, ali i da međuljudski odnosi ostanu nepromenjeni ishodima na terenu. Da, postoje nedostaci u selekciji Metalca, ali to je trenutno, oni znaju gde je problem i to će se rešiti. Potvrdili su svojim stavom da je Metalac ipak jedan ozbiljan klub, koji će se izvući iz krize, nadam se veoma brzo, i biti iduće godine na starim dobrim stazama. Ostaje gorak ukus zbog rezultata, ali sve drugo je bilo za svaku pohvalu. Mogu od mene da očekuju šta god im je potrebno, biću uz njih ukoliko me put ponovo ne odvede van Srbije, – izjavio je Matković.

Još nije poznato ko će s mesta trenera voditi Metalac u predstojećim mečevima. Matković je u trećoj sedmici septembra na kormilu struke prvog tima Metalca zamenio Dejana Rađenovića.

M.Mijatović

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

Održana likovna kolonija „Ostrvički pogledi“

Sledeći članak

U toku radovi na izgradnji kanalizacije u MZ Velereč za preko 80 domaćinstava