• 20.06.2024.

U toku radovi na izgradnji kanalizacije u MZ Velereč za preko 80 domaćinstava

foto: Kabinet predsednika opštine GM

U toku su radovi na izgradnji knalizacije u MZ Velereč ukupne dužine 1 601 metra, a radove je danas obišao i predsednik opštine, Dejan Kovačević , koji se ovom prilikom zahvalio Ministarstvu za zaštitu životne sredine i resornoj ministarki, gospođi Ireni Vujović, koja je prepoznala važnost projekta za izgradnju ukupno devet kanalizacija na području milanovačke opštine.

foto: Kabinet predsednika opštine GM

Danas smo u naseljenom mestu Velereč gde radimo kanalizaciju za preko 80 domaćinstava. Vrednost čitavog ovog projekta, u okviru koga na devet lokacija gradimo kanalizaciju, je oko 500 miliona dinara. Pored Velereči radimo i u Vraćevšnici, Pranjanima i na Rudniku, kao i u prigradskim naseljima Gornjeg Milanovca. Počeli smo u Mlakovcu, radimo i na periferiji grada i želimo da svako naseljeno mesto u našoj opštini dobije kanalizaciju – rekao je Kovačević.

Govoreći o značaju ovog projekta, Kovačević je istakao da su osnova savremenog života put, voda, struja i kanalizacija i da Opština Gornji Milanovac stremi ka tome da svim svojim stanovnicima to i obezbedi.

foto: Kabinet predsednika opštine GM

Nakon ove faze, sledi druga, koja podrazumeva izgradnju prečišćivača otpadnih voda.

– Druga faza radova obuhvata izgradnju prečišćivača na mestima gde oni ne postoje. Tu pre svega mislim na Vraćevšnicu, Rudnik, Pranjane i Takovo jer smo te projekte predali Ministarstvu i to ćemo raditi nakon završetka primarnih mreža – dodao je Kovačević.

Predsednik je istakao da je cilj lokalne uprave da sva naseljena mesta budu potpuno opremljena za život meštana kako bi gradska i seoska naselja nastavila da se razvijaju.

izvor: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Violeta

Prethodni članak

Matković više nije trener prvog tima Metalca

Sledeći članak

RK Omladinac beleži i više nego uspešnu „rukometnu“ subotu – TRI POBEDE