• april 4, 2020

Metalac: Nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije

foto: fkmetalac.rs, ilustracija

Na stadionu „Metalac“ juče je obavljena prozivka igrača FK Metalac, čime su započete pripreme za nastavak takmičarske sezone u Prvoj ligi Srbije. Na prozivci se pojavilo ukupno 27 igrača i 5 golmana.

Okpljenima su se obratili predsednik kluba Rajko Nešković, predsednik kompanije Metalac Dragoljub Vukadinović i sportski direktor FK Metalac Bojan Leontijević. Pored uobičajenog pozdrava i želje za uspešnom realizacijom pripremnog perioda, bez povreda, konstatovano je da su se konačno stekli uslovi za direktan plasman u Super ligu ove sezone.

“Trenutno se nalazimo na drugoj poziciji, ali ne možemo u potpunosti biti zadovoljni jesenjom polusezonom”, rekao je predsednik kompanije Metalac Dragoljub Vukadinović.

“Kontinuitet igračkog kadra i stručnog vođenja su najveći aduti našeg tima u trci za prvo mesto ove sezone, na kojoj ćemo definitivno i završiti”, igračima je poručio sportski direktor Leontijević.

Od starosedelaca u timu, šefu stručnog štaba Aleksandru Stankoviću su se na prvom treningu javili:
Golmani: Šćekić, Petrović, Jelovac
Igrači: Mijailović B, Mijailović V, Mlađović, Vranjanin, Pajević, Gojković, Vlalukin, Jokić, Zoćević, Gočanin, Maksimović I, Maksimović L, Đurić, Grbović, Katanić, Čumić i Nović.

Sve novajlije prisustvovale su prozivci: Vančagović, Vićentijević, Puletić, Anđelović, Popović i Prestige (Kongo).

Na prvom treningu prisustvovala je i nekolicina igrača iz omladinske škole, koji će prvi deo priprema odraditi sa prvim timom: Milićević, Milinković, Milovanović, Savković.

Klub su do sada u zimskom prelaznom roku napustili: Vukomanović, Glišović, Ješić, Vukmanović, Savić, Radić, dok su na izlaznim vratima još i golman Jelovac i Koraksić, čiji će se status rešiti u narednih nekoliko dana.

Fudbaleri Metalca će do 2. februara trenirati na pomoćnom terenu našeg stadiona. Nakon toga, u periodu od 2. do 16. februara sele se u Budvu gde će odraditi drugu fazu priprema.

Već su poznati termini i protivnici u pripremnim utakmicama koje očekuju fudbalere Metalca u narednom periodu:
29.01.2020. / Metalac – Takovo
01.02.2020. / Metalac – Borac 1926
05.02.2020. / Budućnost Podgorica – Metalac
08.02.2020. / Rudar Pljevlja – Metalac
12.02.2020. / Grbalj – Metalac
15.02.2020. / Bokelj – Metalac
19.02.2020. / Metalac – Radnički Obrenovac
22.02.2020. / Metalac – Novi Pazar

Prvenstvena trka u Prvoj ligi Srbije nastavlja se 29. februara, mečevima 24. kola.

Violeta

Prethodni članak

Kupci kućnih aparata ne moraju da pristanu samo na popravku: Moguća zamena starog za novi uređaj

Sledeći članak

O velikim zverima, vuku, medvedu i risu u Srbiji