• 28 маја, 2020

Metalac slavi 60. rođendan – Vukadinović: „Tri stuba Metalca; poštenje, poštovanje i poverenje“

foto: gminfo.rs

Povodom Dana kompanije Metalac, danas je, u prisustvu najšireg rukovodstva, velikog broja saradnika i sa oko 400 prijatelja kompanije iz Srbije, regiona i sveta upriličena svečana akademija povodom 60 godina postojanja.

Tim povodom predsednik Kompanije Dragoljub Vukadinović, (koji ove godine obeležava 45 godiina rada u Metalcu i 30 godina od kako je na čelu kompanije) uručio je najzaslužnijim pojedincima i partnerima Statuete i Plakete „Za godine vernosti“.

U okviru dvodnevne proslave biće uručena priznanja i zaposlenima za posvećenost poslu, odanost Kompaniji i doprinos njenom uspehu.

– Metalac je danas fabrika sa 2.200 zaposlenih i 220 visokoobrazovanih, sa prihodom od 20 miliona evra, sa profitom koji omogućava zadovoljne zaposlene, zadovoljne akcionare i sa kontinuiranim ulaganjem u razvoj i modernizaciju. Šta je tajna uspeha? Tajna uspeha su ljudi – zaposleni u Metalcu,  koji vole ovu kompaniju i koji su posvećeni radu. Nikada se nismo delili i to je tajna uspeha Ja sam samo kormilar broda u kojem svi zaposleni veslaju prema željenom cilju – rekao je Vukadinović.

Budućnost kopanije, prema njegovim rečima, je u ulaganju u modernizaciju i razvoju postojećih programa.

– Ako me pitate kako vidim budućnost Metalca, moram da kažem da je vidim sjajno, pogotovu u narednoj deceniji. Biće to godine uspona, godine nekog laganog hoda po uzbrdici na kojoj ćemo nastaviti naše uspehe, koje smo slavili u ovoj zadnjoj deceniji, a u kojima ćemo i dalje ulagati u modernizaciju i razvoj postojećih programa. Završetkom auto-puta, nadam se za godinu – dve, stvoriće se uslovi da mnoge inicijative koje imamo od strane instranih partnera pretvorimo u zajednička ulaganja, a što do sada nismo bili u prilici. Milanovac je grad koji nije povezan ni auto-putom, ni železnicom sa okruženjem. Za deset godina mi ćemo se ovde opet okupiti  i uveriti se u istinitost ovih mojih reči – rekao je Dragoljub Vukadinović istakavši da su poštenje, poštovanje i poverenje – tri su stuba na kojima Metalac već godinama izgrađuje svoju korporativnu kulturu.

Dejan Kovačević, predsednik opštine G. Milanovac je istakao da nema puno opština u Srbiji koje imaju ovakvu kompaniju kao što je “Metalac“.

– Nema puno opština u Srbiji koje imaju ovakav preduzetički duh u ljudima koji su stvorili i koji i dalje stvaraju ovu i slične kompanije u Gornjem Milanovcu – naglasio je Kovačević.

U Metalcu sa ponosom ističu da jubilej dočekuju sa: 2.200 zaposlenih, 15 preduzeća u Srbiji i inostranstvu, 115 miliona evra ukupnog prihoda, 40 tržišta širom sveta na koja izvozi svoje proizvode, 6 miliona potrošača godišnje, 3.000 poslovnih partnera, 250.000 fanova na društvenim mrežama, 600 sportista u 6 klubova i 650 Metalčevih beba

Metaloprerađivačka industrija METALAC nastala je 4. aprila 1959. godine spajanjem male Metalske zadruge „Jedinstvo“ i Zanatsko-automehaničarske radnje „Metalac“.

U početku je ovo preduzeće vršilo zanatske usluge da bi se, od 1962. do 1967. profilisalo, i afirmisalo, kao proizvođač emajliranog i pocinkovanog posuđa. Od nastanka se radilo u zgradi Doma narodne tehnike a 1967. firma se smešta na novu, sadašnju lokaciju, u Ulici Kneza Aleksandra 212.

Kontinuiranim, uvek osmišljenim, samopregornim radom, METALAC je ušao u red najvećih domaćih proizvođača POSUĐA sa kompletnim asortimanom proizvodnje.

Kompanija Metalac a.d. je javno akcionarsko društvo, sa sedištem u Gornjem Milanovcu. Kao akcionarsko društvo posluje od 1998. godine. Danas Metalac a.d. po osnovu vlasništva u kapitalu ima 15 zavisnih društava sa kojima je povezan u Grupu: pet proizvodnih, šest trgovinskih na domaćem, četiri trgovinska društva u inostranstvu. U okviru Metalac grupe zaposleno je oko 2.200 ljudi.

 

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

DODOLE

Sledeći članak

XI SWMF: Milanovac GRAD FESTIVAL od 19. do 23. aprila