• 30.11.2023.

XI SWMF: Milanovac GRAD FESTIVAL od 19. do 23. aprila

Do XI Srpskog festivala svetske muzike ostalo je još nepune dve sedmice. I ovoga puta očekivanja su velika, jer smo od organizatora navikli na odličnu organizaciju, kvalitetan program i lepa muzička iznenadjenja.

Šta nas očekuje ove godine, ko su učesnici XI SWMF, kada su počeli sa pripremama za festival, koje su želje i očekivanja organizatora… upitali smo Slobodana Božovića, direktora festivala.

GMinfo: Pripreme?

S.B – Pripreme traju od oktobra meseca. Vredno smo radili prošavši kroz sve organizacione zadatke u pripremi, uz izuzetnu saradnju i podršku Opštine i njenih službi, javnih preduzeća i ustanova, kao i Policije. Moram, i nikako ne smem da zaboravim, da pomenem i privredu našeg grada, prijatelje festivala, medijskog sponzora i volontere, jer bez njih ne bi ni bilo festivala.

GMinfo: Očekivanja?

S.B. – Očekujemo, kao i uvek, najviše od nas samih, i da sama organizacija protekne u besprekornom redu, kao što je publika i navikla. Takođe, očekujemo da ove godine budemo najveća lokalna i regionalna muzička manifestacija u aprilu mesecu, koja je pre svega prepoznatiljiva po kvalitetu programa, realizaciji, produkciji i gostoprimljivosti.

GMinfo: Želje?

S.B – Želimo da, kao i svake godine, sa našim sugradjanima, kao i gostima iz regiona i inostranstva, uživamo u kvalitetnom programu. I ove godine smo se potrudili da koncipiramo program tako da ima za svakoga po nešto. Jedina, i uvek najveća želja nas organizatora je da nam vremenski uslovi dozvole da program bude realizovan na Trgu kneza Mihaila.

GMinfo: April u Milanovcu?

S.B – Uz lepo vreme biće to lepi festivalski i aprilski dani u našem gradu kada će Milanovac postati pravi grad festival. I više se ne isčekuje samo april u Beogradu, već i april u Milanovcu. U ovom mesecu, u našem gradu ima nekoliko bitnih dešavanja. April je mesec kada preduzeće Metalac na svoj način proslavlja i obeležava Dan kompanije, tu je Srpski festival svetske muzike, Dan opštine i otvaranje Natural Mystic festivala na Ždrebanu…

GMinfo: Šta se kuvalo, i skuvalo, u loncu SWMF od oktobra do danas?

S.B – U programskom delu, koji će se održati na Trgu, u Domu kulture i Pubu 1859, predstaviće nam se: Danica Krstić i kamerni orkestar Slezinger pod dirigentskom palicom Vojkana Borisaljevića. Dolazi nam Alen Islamović, i imaćemo “Veče Bijelog dugmeta”. A najmlađe i najslađe male Milanovčane zabavljaće Minja Subota, Leontina, Tijana Dapčević, zatim će se milanovačkoj publici predstaviti Nenad Zlatanović, Pera Džo, Vesele 80-te, Stari grad, Gipsy Aleksići, Drunken Sailors (Norveška), Don Minott (Jamaica) i Jahmessenjah sound. Naravno, i ove godine organizujemo dečiji festival i maskenbal PU „Sunce“, a pred milanovačkom publikom biće odigrana i muzička predstava KAFanICa. Pored festivalskog programa, za Dan opštine, 23. aprila, uz logistističku podršku festivala, a u organizaciji Kulturnog centra, nastupiće: Stari grad, Dragica Radosavljević sa sastavom Svitanje, kao Miroslav Ilić i orkestar Miše Mijatovića.

GMinfo: Milanovac grad festival 19. – 23. aprila?

S.B – Ovom prilikom pozivam sve u MILANOVAC – GRAD FESTIVAL od 19. do 23. aprila. Očekujemo naše Milanovčane tih dana na Trgu kneza Mihaila, u Domu Kulture i Pub-u 1859 da zajedno uživamo u bogatom muzičkom programu Srpskog festivala svetske muzike. Dobro nam došli  – poručio je Slobodan Božović, direktor festivala.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Metalac slavi 60. rođendan – Vukadinović: „Tri stuba Metalca; poštenje, poštovanje i poverenje“

Sledeći članak

Ljubavni problemi, #01