• 29.11.2023.

Milanovčanin Nenad Milić istrčao 42 km na Beogradskom maratonu

foto: privatna arhiva

U Beogradu je danas održan 30. Beogradski maraton, na kome je učestvovalo više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja, što je dosadašnji rekord. Pobednik maratona je Kenijac Stiven Kipngetič Katam, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Olivera Jevtić iz Srbije.

Učesnik Beogradskog maratona je i Milanovčanin Nenad Milić koji je uspešno završio trku od 42 kilometra i 195 metara, kaže da je uživao u trci i stazi, a kao i svi učesnici maratona koji istrče celu stazu dobio je učesničku medalju.

– Nakon Novosadskog maratona, na kom sam učestovao u oktobru, odlučio sam da trčim i ovaj Beogradski. Trka je bila naporna i teška ali pripremao sam se tri meseca, svakodnevno sam trčao od osam do 25 kilometara. Sada sledi odmor pa ponovo treninzi jer planiram da učestvujem na maratonu u Helsinkiju u avgustu ove godine – rekao je za naš portal Nenad Milić.

Maratonska i polumaratonska trka počele su ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, a znak za njihov početak dali su brojni promoteri, medju kojima su i atletske legende Havijer Sotomajor, Kevin Jang, Majkl Pauel, Kalina Čistjakova, Roza Mota, i drugi.

U polumaratonskoj trci učestvovao naš sugrađanin Moma Stanković (1956.) vojno lice u penziji, i trasu od 21,1 km prešao je za 1 sat i 45 min.

U trci zadovoljstva, koja počela nešto posle maratonske, trčalo više od 20.000 ljudi.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Burna sednica Skupštine opštine

Sledeći članak

Gornjomilanovački vašari kroz istoriju