• 20.06.2024.

Milanovčanke Anđela, Sofija i Esma ovogodišnje učesnice “Ritma Evrope“

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Audicija za učesnike, koji će predstavljati opštinu Gornji Milanovac na ovogodišnjem takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“, održana je danas u Svečanoj sali Kulturnog centra.

Njoj je prisustvovao i direktor televizijskog programa “Ritam Evrope” Igor Karadarević.

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Odlukom stručnog žirija izabrane su ovogodišnje predstavnice Opštine Gornji Milanovac: Anđela Reljić, Sofija Ranisavljević i Esma Ajdarovski.

– Prva srpska televizija već osam godina organizuje Dečiji televizijski festival koji je takmičarskog, a ujedno i diplomatskog karaktera. Naše audicije su se usko profilisale, na njima su deca koja zaista žele da učestvuju i da se pojave na televiziji i odavno se izgubio onaj momenat kada dođe više od 150 dece pa mi imamo problem koga da odaberemo. Taj trend vidim i u Crnoj Gori i u BiH, to je sada usko profilisan odabrani broj takmičara. Danas ćemo poslušati Milanovčanke, pogledati njihov nastup, razgovarati sa njima, mnoge od njih su već naše poznanice sa ranijih audicija, tako da ćemo videti koliko su napredovale. Želeo bih da izrazim veliku zahvalnost vašem gradu i predsedniku, gospodinu Dejanu Kovačeviću na ukazanom poštovanju i odličnoj saradnji. Ove godine imamo novitete. O našem produkcionom timu pevački će se brinuti ekipa koja vodi računa o grupi “Hurricane”. Kao direktor programa poželeo sam više kvaliteta u takmičenju. Ovaj put, to je saradnja sa ljudima koji su napravili pesme “Hasta la vista” i “Loco Loco”, koja je išla na veliku Evroviziju, a pobedila na našim Beovizijama, oni će sada voditi računa o devojkama iz Gornjeg Milanovca. Smatram da, za poverenje koje nam je predsednik opštine ukazao treba da se odužimo što kvalietnijim odnosom prema deci i našim koordinatorima. Mislim da će ova godina u Zrenjaninu pokazati pravi oblik naše saradnje – zaključio je Karadarević.

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Najveće dečije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću ima tradiciju dugu već više od 12 godina i podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije.

„Ritam Evrope“ je takmičenje koje okuplja decu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine koja pored svog grada ili opštine, predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije.

Pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova, glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija.

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Grad pobednik kao nagradu dobija sledeće godine televizijski prenos na nacionalnoj televiziji iz svog grada kao i promociju svog grada na nacionalnoj televiziji, a deca grada pobednika nagradno putovanje u zemlju koju su u televizijskom programu predstavljala.

Grad Domaćin televizijskog prenosa “Srbija u ritmu Evrope” 2023. je opština Zrenjanin.

gminfo.rs/Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Violeta

Prethodni članak

20. mart – Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Sledeći članak

Pukla vodovodna cev – Bez vode Takovo, Beršići, Ljevaja, Donji Branetići, Vrnčani, Šarani i Semedraž