• 08.12.2023.

Milošević (Zajedno OO Gornji Milanovac): Podrška prosvetnim radnicima

Kristina Milošević, foto: Media tim stranke Zajedno

Članovi sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja predali su danas Vladi Srbije zahteve u kojima se traži da se zarade zaposlenih u obrazovanju izjednače sa prosečnom zaradom u Republici Srbiji i da se izradi strategija za povećanje plata u narednom periodu.

Danas su radnici na protestu u Beogradu ispred Vlade poručili da žele da im država vrati poštovanje koje im je oduzela. Sve što je uzela, vratiće prvenstveno pristojnim zaradama radnika u obrazovanju i smanjenjem besmislene administracije. Sve ovo unižavanje je zbog toga što su u Vladi i na vlasti ljudi koji misle da je isključivo interes motiv po kojem treba da vode državu – ocenila je Kristina Milošević, predsednica OO Zajedno u G. Milanovcu  

Ona smatra da deca odrastaju u ustanovama, koje bi, pored porodice, trebalo da im budu oslonac za dalji razvoj i spremnost za život.

– I te ljude, kojima dajemo na poverenje našu decu, država je svela na ljude koji se guše u administraciji i u besmislenim pretrpanim programima, i koje niko ne konsultuje nizašta oko obrazovanja. Nastavnik mora da bude poštovan, vaspitačica mora da ima energije i volje da vodi računa i vaspitava naše najmlađe. A to ne može, ako brine o tome kako da preživi mesec sa svojim primanjima.
Zbog toga pružamo podršku prosvetnim radnicima u njihovoj borbi i tu smo za sve građane koji su spremni da podignu glavu i glas za slobodu! Samo zajedno možemo ovo društvo dovesti u red – kazala je Kristina Milošević.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Protest prosvetara, predati zahtevi Vladi Srbije

Sledeći članak

Zbog Dana žalosti programi Kulturnog centra za 27. septembar pomereni za narednu sedmicu