• 25 septembra, 2020

Muški odbojkaški klub „Metalac-Takovo“ – pripreme za novu sezonu

foto: Ok „Metalac-Takovo“

Već uveliko se muški odbojkaški klub „Metalac-Takovo“ priprema za novu sezonu u Prvoj A ligi Srbije. Nastupajuća sezona će biti izuzetno teška jer zbog pandemije virusa COVID-19, u ovoj ligi nastupa dva kluba više, a konkurencija za prvo mesto i ulazak u Super ligu je nikad veća.

foto: Ok „Metalac-Takovo“

Zbog svega toga odbojkaši „Metalac-Takova“ su već početkom avgusta počeli sa intezivnim pripremama. U programu su bili i prijateljski mečevi sa klubovima iz regiona, pre svega sa Superligašima OK „Radnički“ iz Kragujevca, OK „Ribnica“ iz Kraljeva i OK „Crvena zvezda“ iz Beograda, gde smo zabeležili dva poraza (3:0 od „Radničkog“ i 3:2 od „Zvezde“) i pobedu (3:1 sa „Ribnicom“).

Pored ovih mečeva, milanovački odbojkaši su igrali i sa ukrajinskim „Šahtjorom“, koji igra u Ligi šampiona (poraz od 3:1) i budućim protivnicima u okviru Prve A lige OK „Valjevo“ iz Valjeva (pobeda 3:0).

foto: Ok „Metalac-Takovo“

Da smo dostojan protivnik svakome, a zahvaljujući uspešnoj saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije, naš odbojkaški klub je dobio poziv i proteklog ponedeljka odigrao prijateljski meč sa juniorskom reprezentacijom Srbije, koja se nalazi na pripremama u kragujevačkim Šumaricama, u pohodu na evropsko juniorsko prvenstvo. Već odmakle i detljane pripreme, a i uigranost naše ekipe, bili su dovoljan razlog da milanovački odbojkaši slave u svih pet odigranih setova – kažu u OK „Metalac-Takovo“.

foto: Ok „Metalac-Takovo“

Priliku da igraju protiv svojih vršnjaka dobili su i kadeti i juniori, i pokazali su zavidan nivo odbojkaških sposobnosti. Tu su se, pre svih, istakli mladi dizač Andrej Polomac, zatim korektor Nikola Milinković i srednji bloker Mihailo Ivanović.

– Do početka sezone, u planu je još prijateljskih utakmica – sa OK „Spartak“ Ljig, našim konkurentima u Prvoj A ligi i još jedna utakmica sa juniorskom reprezentacijom Srbije, a sve u cilju da što bolje uđemo u takmičarski ritam, i što da ne – napravimo istorijski uspeh ulaskom u Super ligu Srbije – kažu u ovom klubu.

V. Rudić, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Kon: Ko se bahato ponaša, ne može da izbegne ono što piše u zakonu

Sledeći članak

Politika: Vakcinacija protiv gripa početkom oktobra