• 22.09.2023.

Na ravne časti; Metalac-Radnik 1:1

Arambašić-18, posle postignutog gola; foto: Miroslav Jelisavčić Piko

Utakmica 12. kola Linglong Superlige

Radnik je u prvom poluvremenu imao znatno više od igre. Metalac je delovao neubedljivo kao retko kad do sada. Gosti, međutim, tu dominaciju nisu iskoristili da postignu gol iz te igre, već je prednost Surduličanima donela njihova devetka, Milan Makarić, s bele tačke u 18. minutu.

Posle pauze uloge su se promenile. Metalac je zaigrao znatno bolje i, uz više izmena u korist napadačkog pristupa, uspeo da nametne svoj ritam. U 76. minutu, zahvaljujući dobro izgrađenoj polukontri, upravo ofanzivac s klupe, Savo Arambašić, precizno s desne strane matira golmana Radnika pogotkom u dalji ugao. To je drugi njegov gol u poslednje dve utakmice.

foto: Miroslav Jelisavčić Piko

Sjajan je ambijent u Metalcu, mirno je i možeš da se skoncentrišeš na rad i napredovanje. Trebaju mi kvalitetni treninzi kao što su ovde. – kaže Arambašić. – Verujem u ovako mladu ekipu i mislim da možemo mnogo toga da uradimo, što i pokazujemo već. A ne verujem kad kažu da takva ekipa nema iskustva i neke velike šanse, naprotiv, jer mnogo igrača na svetskom nivou nastupa u ovom uzrastu. Iskustvo nije u godinama, nego kako ti shvataš igru. Uz starije saigrače, koji nam mnogo pomažu, mi gledamo da damo sto posto u Metalcu. – zaključio je jučerašnji strelac za plave.

Arambašić-18, posle postignutog gola; foto: Miroslav Jelisavčić Piko

Arambašić je, naime, jedan od brojnih Metalčevih bonusa (igrača ispod 21. godine), koji sve češće postaju oslonac tima u odlučujućim i kriznim momentima. Za jučerašnju utakmicu, u rosteru ih je bilo čak 10. Šef stručnog štaba, Žarko Lazetić, znao je kako da ih pokrene za ono što je Metalcu trebalo – potpuno drugačiji pristup Radniku.

foto: Miroslav Jelisavčić Piko

Ovo je bilo naše najslabije prvo poluvreme u polusezoni, što je negde i očekivano, da ova ekpa nekad odigra i malo slabije. Bili smo ono što mi inače nismo, – konkretan je Lazetić.

Žarko Lazetić, foto: Miroslav Jelisavčić Piko

– Nismo pronalazili rešenja, nismo igrali prema napred koliko je trebalo, niti bili dobri u pritisku. Sve je to rezultiralo da ne izgledamo onako kako smo navikli i da nam protivnik pravi više problema nego inače. Rekao sam im na poluvremenu da je rezultat čak i dobar u odnosu na ono kako igramo, ali da imamo još 45 minuta da se popravimo. Pronašli smo oštrinu u pasu, promenili sistemski raspored igrača na terenu, što nam je donelo veći posed i situaciju za gol koji smo postigli. Da smo bili još malo mirniji u poslednjoj trećini, mogli smo i da preokrenemo rezultat. – ocenio je Lazetić.

Metalac ovim remijem ostaje neporažen na svom terenu. Sa 17 bodova drži 11. mesto. Idućeg vikenda putuju u Inđiju na duel sa ekipom koja je prethodne dve utakmice rešila u svoju korist.

M.Mijatović/gminfo.rs

Milos

Prethodni članak

Pojačanje kadra Odeljenja za zdravstvenu zaštitu žena

Sledeći članak

Bez vode deo Ul. kneza Aleksandra i Takova