• 6 jula, 2020

Na turniru trijumfovali FK „Takovo“ i „IIS Material Handling“

foto: gminfo.rs

Pobednik turnira „Trofej Gornjeg Milanovca 2019“, u seniorskoj konkurenciji je FK Takovo. U finalnom meču za prvaka opštine borile su se ekipe FK „Takovo“ i FK „Lunjevica“. Utakmica je završena rezultatom 2:2 (poluvreme 1:1) pa su šampiona odlučivali penali. Srećniji i spretniji, nakon penal lutrije, bili su igrači FK „Takovo“ koji su nakon tri serije slavili sa 3:1.

FK Takovo, foto: gminfo.rs

Pobedniku je pripao šampionski pehar i novčana nagrada od 50.000,00 dinara, dok je drugoplasiranoj ekipi pripao pehar i 25.000,00 dinara. Inače,na završnici turnira, u izuzetno uzbudljivom i neizvesnom duelu, uživalo je oko 500 posetilaca.

FK Lunjevica, foto: gminfo.rs

Za najperspektivnijeg mladog igrača u seniorskoj konkurenciji proglašen je Dimitrije Jočović (FK „Takovo“) koji je za naš portal rekao da je presrećan zbog pobede njegovog tima kao i zbog individualne nagrade koja mu je uručena.

foto: gminfo.rs

Prezadovoljan sam turnirom, ovo je prvi osvojeni trofej u seniorskoj konkurenciji, a igram već dugo, iako sam ponajmladji igrač. Oduševljen sam što sam osvojio ovu nagradu sa mojim FK Takovo zbog toga što sa tim momcima provodim svaki dan i imamo preveliki timski duh. Takođe srećan sam jer sam i zbog individualne nagrade koju sam dobio. Možda i zbog toga što mi je prva takva nagrada, a i zbog toga što fudbal poseduje veoma malo takvih nagrada. I onda svaka takva nagrada monogo znači – rekao je Dimitrije Jočović, iz FK Takovo.

Ovogodišnji turnir se odigravao u drugačijem formatu nego svi prethodni, jer su u seniorskoj konkurenciji pravo učešća imale ekipe koje su članice Opštinskog fudbalskog saveza. Pokazalo se da je ova promena dala rezultat, jer je na tribinama hale „Breza“ bio prisutan dvostruko veći broj gledalaca nego prethodne godine.

foto: gminfo.rs

Predrag Marković, direktor Ustanove SRC Breza, u ime organizatora turnira zahvalio se igračima i publici i dodao da je prezadovoljan posečenošću turnira.

Publike je ovaj put bilo duplo više nego prethodne dve godine. Ovaj novi koncept turnira se pokazao veoma uspešnim, kako za klubove koji su učestvovali tako i za publiku. Moram da kažem da je publika bila veoma korektna kao i sam nastup igrača i ovom prilikom svima im se zahvaljujem. Nadam se da ćemo iduće godine turinir staviti na viši nivo i samim tim ga još više poboljšati, tako da ćemo nastaviti sa istim konceptom, jer se očigledno milanovačkoj publici dopada – kazao je za gminfo Predrag Marković.

foto: gminfo.rs

Prvi meč završne večeri odigran je u juniorskoj konkurenciji, u kome su se ekipe „Gremio“ i „Kareka“ borile za 3. mesto. „Gremio“ je od početka susreta dominirao na terenu i ubedljivo slavio rezultatom 6:1 (poluvreme 4:0). Pobedniku je pripao pehar i novčana nagrada od 6.000,00 dinara, dok je poražena ekipa dobila povraćaj kotizacije (4.000,00 dinara).

U borbi za 3. mesto kod seniora snage su odmerile ekipe FK „Metalac“ i FK „Backovac United“. FK „Metalac“ je bio bolji protivnik i slavio sa 9:6 osvojivši pehar i novčanu nagradu od 15.000,00 dinara, dok je poraženoj ekipi pripao povraćaj kotizacije (6.000,00 dinara).

foto: gminfo.rs

Finalni meč u juniorskoj konkurenciji odigrale su ekipe „IIS Materijal Handling“ i „Young Boys“. Nakon izjednačenog početka duela ekipa „IIS Materijal Handling“ je preuzela terensku inicijativu i tokom čitavog meča kontrolisala rezultat. Utakmica je završena rezultatom 8:1 (poluvreme 3:1). Pobedniku je pripao pehar i novčana nagrada od 20.000,00 dinara, dok je drugoplasirana ekipa dobila pehar i 10.000,00 dinara.

Za najboljeg igrača u juniorskoj konkurenciji proglašen je Aleksa Jeremić (IIS Materijal Handling). Najbolji golman je Veljko Vukčević (IIS Materijal Handling), dok je najbolji strelac Luka Vujović (Gremio) – 15 pogodaka.

U seniorskoj konkurenciji za najboljeg igrača proglašen je Dragan Mirković (FK „Takovo“). Mateja Premović (FK „Metalac“) je najbolji golman turnira, a Nenad Tomović (FK „Lunjevica“) je najbolji strelac kod seniora – 14 pogodaka. Za najperspektivnijeg mladog igrača u seniorskoj konkurenciji proglašen je Dimitrije Jočović (FK „Takovo“).

Branko Karavezić – Kec (FK „Takovski ustanak“) je dobio diplomu za najstarijeg igrača na turniru (53 godine). FK „Šilopaj“ je nagrađen za „FAIR PLAY“, Vladimir Petrović (FK „Jablanica“) za najlepši gol i Darko Obradović (FK „Backovac United“) za najbrži gol na turniru (u 15. sekundi).

Nagrade i priznanja dodelili su Srđan Milićević, član Opštinskog veća zadužen za sport iPredrag Marković, direktor Ustanove „Sportsko – rekreativni centar“ Gornji Milanovac.

Organizatori turnira bili su Ustanova „Sportsko – rekreativni centar“ Gornji Milanovac i Futsal klub „Metalac Kolorado“, a pokrovitelj opština Gornji Milanovac.

 

Violeta

Prethodni članak

U poseti zaboravljenim Milanovčanima

Sledeći članak

Čačanska policija: Kazne za neovlašćenu prodaju pirotehnike