• 29 маја, 2020

Nenad Milić: Maraton u Bavarskim Alpima

foto: privatna arhiva

Nenad Milić (46) maratonac iz Gornjeg Milanovca upravo je završio trku – polumaraton, u Bavarskim Alpima (Königsschlösser Romantik Marathon) kod mesta Fusen (tromedja Nemačka – Austrija – Lihtestajn) pored čuvenog dvorca Nojšvanštajn, a sve u sklopu priprema za maraton koji ga očekuje u Moskvi 22. septembra.

– Ovo je bila izuzetno naporna trka sa mnogo ekstremnih uspona, savladao sam je za 2h i 4min. Od nekoliko hiljada učesnika bio sam jedini takmičar iz Srbije. Start i cilj bili su u mestu Fussen, u Bavarskim Alpima. Ceo tok polumaratona prolazi kroz planinsko-šumovite predele, a pored jednog od najlepših dvoraca na svetu Nojšvanštajn. Što se tiče maratona nemam rezultatske ciljeve, ali volim da trčim na zanimljivim svetskim destinacijama i uživam u tim trkama i putovanjima – kazao je Milić za naš portal.

Ističe da trenira kontinuirano – trčanje, plivanje, vežbe snage… retko pravi pauze u treninzima. Kaže da sluša svoje telo i ono što mu prija i tako se priprema i za sledeći maraton na kome će učestvovati, a to je maraton u Moskvi krajem septembra.
Bajkoviti dvorac Nojšvanštajn kralj Ludvig II podigao je na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Inače, Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Otkup šljiva

Sledeći članak

Krkobabić: Planiramo da formiramo specijalizovane zadruge