• 15 avgusta, 2020

Novi album Ivana Burgijah Tomaševića u pripremi

Ivan Burgijah Tomašević, foto: Ivica Milošević

Ivan Burgijah Tomašević, gornjomilanovački hip-hoper, u svetu muzike poznat po svom smoking repu, nakon dva objavljena albuma „24 injah“, (2010.) i „Čarobna lirika“ (2019.) uveliko radi na svom novom albumu koji i ovoga puta priprema produkcijska kuća “Ni sam ne znam kako” iz Kragujevca. Treći album „Melahnolija“ trebalo bi da se zavrti početkom septembra.

foto: Ivica Milošević

Ivan kaže da izlazak novog, trećeg po redu  albuma, prvobitno je planiran da izađe u junu ali pomera se za septembar  zbog celokupne situacije koja nas je zadesila sa koronavirusom.

Tokom razgovora sa Nikolom Jovićem, glavnim i odgovornim producentom izdavačke kuće ”NiSamNeznamKako”, dobio sam informaciju da su izlazak i prodaja planirani za početak septembra. Pošto nismo snimali planiranim tempom, iz već navedenih razloga, snimili smo tek 28 traka. Tokom izolacije bio sam toliko inspirisan da sam napravio jedanaest novih pesama i skockao i doradio još 31. iz arhive tekstova koje sam pisao, a nikada nisam usnimio. Moram da naglasim da ta arhiva broji 1306 tekstova koje sam pisao od kad se bavim muzikom, a to je od 2004. godine, pa do dan danas. Sinula mi je ideja, da na ovaj treći album, stavim oko 60 pesama, a koliko ja znam to niko nije do sada u svetu muzike uradio. Cela ekipa sad radi punom parom na novom projektu kako bi stigli da tu ideju i ostvarimo –  kaže Burgijah i dodaje da ljubitelji hip hopa još nisu čuli ovakav izvorni boom bap.

Tiraž prethodnog albuma „Čarobna lirika“ (2019.) bio je 500 primeraka, što je skoro duplo više od prvog albuma “24 injah” koji je Burgijah objavio 2010. godine. Projekat je tada okupio veliki broj saradnika iz nekoliko gradova Srbije, a krunisan je sa šest video spotova.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Gradsko groblje

Sledeći članak

Štamparstvo našeg kraja: Periša Minić